Φύκια Bladderwrack 100gr

€ 4,90 € 3,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2416
Είδος Πούδρες
Βάρος 100 gr
Προέλευση Ireland
Εταιρεία Nature & Body
Τα φύκια Bladderwrach (Fucus vesiculosus) ευδοκιμούν σε αρκετά θαλάσσια οικοσυστήματα. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση τους παρατηρείται γύρω από τις Βρετανικές νήσους, τη Βόρεια Ρωσία, τη Δυτική Βαλτική, τη Γροιλανδία, τις Αζόρες και τις Κανάριες νήσους. Στο συγκεκριμένο τύπο φυκιών ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά - το 1811 από τον Bernard Courtois - το Ιώδιο.

Τα φύκια Bladderwrack περιέχουν μία "ατελείωτη" σειρά ενεργών συστατικών (mucilage, fucoidan, algin, mannitol, beta-carotene, zeaxanthin, iodine, bromine και πτητικά έλαια). Περιέχει ακόμη πάρα πολλά ιχνοστοιχεία όπως είναι ο φώσφορος, το μαγνήσιο, το κάλιο, το ασβέστιο, ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, το σελήνιο, το θείο, καθώς και βιταμίνες Α, C, E, K, τις περισσότερες του συμπλέγματος Β και σαλυκιλικό οξύ.

Η εσωτερική κατανάλωση των φυκιών Bladderwrack (θα τα βρείτε σε πολλά συμπληρώματα διατροφής), θεωρείται πως βοηθάει στην αντιμετώπιση του υποθυρεοειδισμού και στην επαρκή λήψη Ιωδίου από τον οργανισμό. Η εξωτερική χρήση τους (στο σώμα) θεωρείται πως βοηθάει στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και της παχυσαρκίας, καθώς και στην μείωση των συνεπειών των ρευματισμών, της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, της αρτηριοσκλήρωσης και των φλεγμονών των κλειδώσεων. Όταν χρησιμοποιούνται σε καλλυντικά προσώπου θεωρείται (λόγω της περιεκτικότητας τους σε fucoidan) πως συμβάλουν στην αύξηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας (αντιγηραντική δράση) και στη γενικότερη περιποίηση της - λόγω της αντιοξειδοτικής δράσης που παρουσιάζουν. Τέλος, όταν χρησιμοποιούνται στο μπάνιο, θεωρείται πως βοηθούν την επιδερμίδα του σώματος να ανανεώσει τα αποθέματα της σε πολύτιμα μεταλλικά στοιχεία.

Τα φύκια Bladderwrack αποτελούν ένα καταπληκτικό συστατικό με πάρα πολλές διαφορετικές χρήσεις. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε μάσκες προσώπου, σε κρέμες ενυδάτωσης, σε σαπούνια και γενικότερα σε όλα σχεδόν τα καλλυντικά σας.

Τα φύκια Bladderwrack μπορείτε να τα βρείτε στα Sensities και σε μορφή Βαμματος. Τα φύκια Bladderwrack της Ethereal Nature είναι 100% καθαρά και δεν περιέχουν χημικές ουσίες.

Δείτε επίσης

Επιστροφή στην κορυφή