Αγιάγκαθο - Κνήκος (Blessed Thistle) 100gr

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1531
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 100 gr
Εταιρεία Nature & Body
Ονομασία arduous benedictus
Το Αγιάγκαθο ή Κνικος (Carduus benedictus) ευδοκιμεί σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Πρόκειται για ένα μονοετές φυτό που φτάνει σε ύψος τα 60cm.

Το αγιάγκαθο πιστεύεται ότι μεταφέρθηκε στην Ευρώπη από τις Ινδίες ,για να προσφερθεί στο Φρειδερίκο το Γ', ως θαυμάσιο φάρμακο κατά της ημικρανίας. Στις μέρες μας , καλλιεργείται σε ολόκληρη την Ευρώπη από γιατρούς που πιστεύουν στη φυσιοθεραπευτική, ενώ τον προηγούμενο αιώνα , και συγκεκριμένα στα 1859, οι Hartenfels και Otto το σύστηναν ως καταπραϋντικό, αλεξιφάρμακο, αντιφλεγμονώδες, αντικαρκινικό, κι ακόμα ως προστατευτικό από την πανώλη, την ευλογιά και την ιλαρά, ενώ οι πρακτικοί γιατροί το θεωρούσαν πανάκεια.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία τo αγιάγκαθο χρησιμοποιείται από τους θεραπευτές για την αύξηση της ροής του μητρικού γάλατος (γαλαταγωγό) καθώς και ως τονωτικό της πέψης. Η δράση του ως γαλακταγωγό οφείλεται στη ουσία κνισίνη (0,2%) και χρησιμοποιείται ευρέως για το σκοπό αυτό στο Καναδά. Προτείνεται από το Canadian Breastfeeding Foundation το οποίο και έχει διαπιστώσει την αποτελεσματικότητα του. Το Αγιάγκαθο χρησιμοποιείται επίσης ως τονωτικό του πεπτικού συστήματος. Εξαιτίας της πικρής του γεύσης θεωρείτε ότι διεγείρει το συκώτι, αυξάνοντας έτσι τις γαστρικές εκκρίσεις καθώς και την έκκριση χολής.

Το Αγιάγκαθο (Κνικος) χρησιμοποιείται ολόκληρο (όλα τα τμήματα του φυτού κομμένα). Πέρα από την κνισίνη περιέχει αλκαλοειδή, φυτική κόλλα, τανίνη και μικρή ποσότητα αιθερίου ελαίου.

Η προτεινόμενη δοσολογία από τους θεραπευτές για το Αγιάγκαθο είναι 6γρ. ημερησίως. Χρησιμοποιήστε 2γρ. (ένα κουταλάκι του γλυκού) σε 250ml νερού τρείς φορές την ημέρα.

Αν δεν έχετε το χρόνο για τη προετοιμασία ενός αφεψήματος, τότε σας προτείνουμε να δείτε το 100% φυσικό και ιδιαίτερα ισχυρό Βαμμα Αγιάγκαθου, το οποίο είναι σε υγρή μορφή και έτοιμο για κατανάλωση. Σας προτείνουμε να δείτε ακόμη, το καταπληκτικό Λάδι Κνήκου που είναι ιδανικό για την αναδόμηση των κυττάρων της επιδερμίδας.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Νταμιάνα (Damiana) 1Kg turnera diffusa
€ 34,30
Παλμέτο - Σερενόα Καρποί (Saw Palmento) 100gr serenoa repens
€ 14,90
Φασκόμηλο (Sage) 1Kg Salvia fruticosa
€ 20,30
Γκουαράνα - Σπόροι (Guarana) 100gr Paullinia cupana
€ 5,90
Ύσσωπος (Hyssop) 1Kg Hyssopus officinalis
€ 27,30
Επιστροφή στην κορυφή