Αγριμόνιο - Ευπατόριο (Agrimony) 100gr

€ 3,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1533
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 100 gr
Εταιρεία Nature & Body
Ονομασία A grimonia eupatoria
Το Αγριμόνιο (Agrimonia Eupatoria) είναι ένα φυτό με μικρά κίτρινα άνθη, το οποίο είναι πολύ διαδεδομένο σε ολόκληρο το Νότιο Ημισφαίριο.

Τo όνομα του συνδέεται πιθανότατα με το Μιθριδάτη Ευπάτορα, τον βασιλιά του Πόρου που ήταν διάσημος βοτανολόγος της αρχαιότητας και βαφτίστηκε ευπατόριο από τον Διοσκουρίδη. Στη χώρα μας είναι γνωστό και ως Ασπροζάκι ή Φωνόχορτο ή Αγροιμιά.

Το Αγριμόνιο χρησιμοποιείται από τους βοτανοθεραπευτές σήμερα κυρίως ως τονωτικό του πεπτικού συστήματος και θεωρείται ένα φυτό που επουλώνει πληγές και αρρώστιες. Θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματικό για τα έλκη, τους κωλικούς και τη διάρροια. Οι τανίνες που περιέχει σε συνδυασμό με φοτοστερίνη και γόμμα του προδίδουν διουρητικές , στυπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Το αγριμόνιο στη λαϊκή θεραπευτική χρησιμοποιήθηκε για την επούλωση ανοιχτών πληγών , για τσιμπήματα εντόμων, δαγκώματα φιδιών και διάλυση αποστημάτων.

Αν θελετε βιολογικο Αγριμονιο επιλεξτε την συσκευασια των 20γρ.

Για να φτιάξουμε αφέψημα (θεωρείτε πως προφυλάσσει από το συνάχι) βράζουμε 50 γρ σε ένα λίτρο νερού και πίνουμε 3 φορές τη μέρα ανάμεσα στα γεύματα. Σαν έγχυμα (θεωρείται ιδανικό για γαστρεντερίτιδα, κυστίτιδα) ρίχνουμε σε ένα λίτρο νερού δύο κουταλάκια του τσαγιού αποξηραμένα φύλλα και τα αφήνουμε για 15 λεπτά. Οι βοτανοθεραπευτές προτείνουν για γαργάρες και επιθέματα να βράσουμε για τρία λεπτά τρείς χούφτες σε ένα λίτρο νερού ενώ για ημικρανίες και θλάσεις κάνουμε ζεστά καταπλάσματα.

Αν δεν έχετε το χρόνο για τη προετοιμασία ενός αφεψήματος, τότε σας προτείνουμε να δείτε το 100% φυσικό και ιδιαίτερα ισχυρό Βαμμα Αγριμόνιου, το οποίο είναι σε υγρή μορφή και έτοιμο για κατανάλωση.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Avaris Tea 40gr Sparoza
€ 8,90
Ευστόμαχον 40gr Lelex
€ 7,00
Γκουαράνα - Σπόροι (Guarana) 100gr Paullinia cupana
€ 5,90
Γεντιανή - Αγριοπιπεριά (Gentian) 100gr gentiana lutea
€ 7,90
Γαιδουράγκαθο Βιολογικό 40gr Health Trade carduus marianus
€ 2,90
Επιστροφή στην κορυφή