Αχιλλέα (Yarrow) 100gr

€ 3,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1541
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 100 gr
Εταιρεία Nature & Body
Ονομασία achillea millefolium
Η Αχιλλέα η χιλιόφυλη (Αchillea millefolium) ή αγριαψιθιά, ανήκει σε μία οικογένεια 85 ανθοφόρων φυτών (Asteraceae family). H Αχιλαία ευδοκιμεί σε ολόκληρο το Βόρειο Ημισφαίριο και όλα τα μέρη του φυτού είναι χρήσιμα.

Στους κλασικούς χρόνους ήταν γνωστό ως herba militaris. Για πολλά χρόνια το χρησιμοποιούσαν σαν δυναμωτικό και πικρό τονωτικό και όλα τα είδη των πικρών αλκοολούχων ποτών (bitters) παρασκευαζόταν από αυτό. Η Αχιλλαία θεωρείται από τους αρχαίους χρόνους ένα αποτελεσματικό επουλωτικό. Η ονομασία και η φήμη της έχουν προέλθει από αυτή την ιδιότητα - σύμφωνα με τη Μυθολογία το βότανο δόθηκε στον Αχιλλέα από τον Κένταυρο Χείρων . Ο θρύλος λέει πως η Αχιλλέα φυτρώνει από την σκουριά που έπεσε στο χώμα από το δόρυ του Αχιλλέα για να θεραπεύει πολλούς συντρόφους του στον Τρωικό πόλεμο. Ένας μύθος λέει ότι, όταν ο Αχιλλέας πληγώθηκε στη φτέρνα από το δηλητηριασμένο βέλος του Πάρη, η θεά Αφροδίτη κλαίγοντας τον συμβούλεψε να πάρει την Αχιλλέα που είναι το καλύτερο βότανο για πληγές. Από αυτόν τον μύθο η Αχιλλέα έχει πάρει το όνομά της καθώς και άλλες ονομασίες όπως το «Δάκρυ της Αφροδίτης», το «χαμόγελο της Αφροδίτης».

Αν και εμείς στα Sensities αποφεύγουμε να προτείνουμε το κάθε βοτανο για πολλαπλούς σκοπούς, η πραγματικότητα είναι πως στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία η Αχιλλαία χρησιμοποιείται σε τρείς διαφορετικές περιπτώσεις.

Η πρώτη περίπτωση αφορά την αντιμετώπιση της γρίπης, των κρυολογημάτων και του πυρετού. Η Αχιλλαία θεωρείται ισχυρά εφιδρωτική με αποτέλεσμα ένα ζεστό ρόφημα να προκαλεί θεραπευτικό ιδρώτα που αποτοξινώνει το σώμα.

Οι φυτικές χρωστικές και τα αλκαλοειδή (αχιλλίνη) που περιέχει η Αχιλλαία έχουν την ιδιότητα να "ρίχνουν" την πίεση και για το λόγο αυτό, το βοτανο προτείνεται σε περιπτώσεις υπερτασης. Οι κουμαρίνες και το σαλικυλικό οξύ (συστατικό της ασπιρίνης) που περιέχει η Αχιλλαία εμποδίζουν την δημιουργία θρόμβων στο αίμα και προάγουν την γενικότερη καλή κυκλοφορία μέσω της διεύρυνσης των περιφερειακών αρτηριών.

Η χρήση της Αχιλλαίας (εσωτερικά) θεωρείται ότι βοηθάει στην καταπολέμηση αιμορραγιών των αιμορροΐδων, της μηννοραγίας και γενικότερα όλων των εσωτερικών αιμορραγιών. Οι αντισηπτικές ιδιότητες του βοτάνου (λόγω περιεκτικότητας σε αζουλίνη και απιγενίνη) είναι επίσης σημαντικές στις περιπτώσεις των αιμορραγιών.

Η Αχιλλαία περιέχει πάρα πολλά δραστικά συστατικά. Πρόκειται για ένα ισχυρό βοτανο και η κατανάλωση του πρέπει να γίνεται με "φειδώ" και για διαστήματα όχι μεγαλύτερα του ενός μήνα.

Αν θελετε βιολογικη Αχιλλεα επιλεξτε την συσκευασια των 30γρ.

Αν δεν έχετε το χρόνο για τη προετοιμασία ενός αφεψήματος, τότε σας προτείνουμε να δείτε το 100% φυσικό και ιδιαίτερα ισχυρό Βαμμα Αχιλαίας, το οποίο είναι σε υγρή μορφή και έτοιμο για κατανάλωση.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Μελισσόχορτο Βιολογικό 20gr Tzekos melissa officinalis
€ 3,90   € 2,00
Πασιφλώρα (Passion) 100gr passiflora incarnata
€ 4,90
Κισσός (Common Ivy) 100gr hedera helix
€ 4,90
Λαπάχο - Πάου ντ' Άρκο (Lapacho) 1Kg Tabebuia impetiginosa
€ 41,30
Αλθαία Βιολογική 30gr Health Trade Althaea officinalis
€ 2,90
Επιστροφή στην κορυφή