Βαλεριάνα (Valerian) 100gr

€ 3,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1545
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Ονομασία valeriana officinalis
Βάρος 100 gr
Εταιρεία Nature & Body
Η Βαλεριάνα (Valeriana Officinalis) είναι ένα από τα πιο γνωστά βοτανα στην υφήλιο αφού χρησιμοποιείται για πάνω από 2.000 χρόνια. Οι ιδιότητες της αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από το Διοσκουρίδη το 50 π.Χ. Πρόκειται για φυτό που ευδοκιμεί σε ολόκληρη την Ευρώπη και σε μεγάλα τμήματα της Ασίας - λόγω της χρησιμότητας της έχει πρακτικά μεταφερθεί σε ολόκληρο το κόσμο. Χρήσιμο μέρος του φυτού είναι η ρίζα του.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία η Βαλεριάνα χρησιμοποιείται ως φυσικό ηρεμιστικό και χαλαρωτικό του νευρικού συστήματος. Σημαντική είναι η επίδραση της Βαλεριάνας σε περιπτώσεις αϋπνίας. Ανεξάρτητες κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει τως η χρήση της Βαλεριάνας μειώνει το χρόνο που χρειάζεται για να μας πάρει ο ύπνος, μειώνει τη πιθανότητα να ξυπνήσουμε το βράδυ, επιμηκύνει το συνολικό χρόνο ύπνου και γενικότερα βελτιώνει τη συνολική ποιότητα του ύπνου, ανεξάρτητα αν κάποιος έχει πρόβλημα ή όχι. Για το λόγο αυτό η Βαλεριάνα είναι και γνωστή ως "God's Valium".

Η Βαλεριάνα θεωρείται πως είναι αποτελεσματική σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις νευρικών διαταραχών, όπως είναι το άγχος, η υπερένταση, οι πονοκέφαλοι, οι ημικρανίες και η ανησυχία. Η επίδραση της στο κεντρικό νευρικό σύστημα στηρίζεται σε πολλά συστατικά, με σημαντικότερο το GABA (gamma-aminobutyric acid).

Ένα από τα θετικά στοιχεία της Βαλεριάνας - σε σύγκριση με τα φαρμακευτικά προϊόντα - είναι πως δεν παρουσιάζει αρνητική αλληλεπίδραση με το αλκοόλ. Επίσης δεν παρουσιάζει παρενέργειες όταν καταναλώνεται σύμφωνα με τη προτεινόμενη ημερήσια δοσολογία.

H Βαλεριάνα περιέχει, μεταξύ των άλλων, πτητικά έλαια (0,5 - 2,0%), monoterpenes (0,4 - 1,4%), βαλεριανίνη, βαλερίνη, τανίνες κτλ.

Αν θελετε βιολογικη Βαλεριανα επιλεξτε την συσκευασια των 20γρ.

Η αποξηραμένη ρίζα πρέπει να λαμβάνεται σε ποσότητα που να μην ξεπερνάει τα 10gr. ημερησίως. Οι θεραπευτές προτείνουν την παρασκευή αφεψήματος 2-3gr τρείς φορές την ημέρα για περιπτώσεις νευρικών διαταραχών ή μία κούπα (2-3gr) μία περίπου ώρα πριν τον ύπνο σε περιπτώσεις αϋπνίας.

Αν δεν έχετε το χρόνο για τη προετοιμασία ενός αφεψήματος, τότε σας προτείνουμε να δείτε το 100% φυσικό και ιδιαίτερα ισχυρό Βαμμα Βαλεριάνας, το οποίο είναι σε υγρή μορφή και έτοιμο για κατανάλωση.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Εκουιζέτο - Πολυκόμπι (Horsetail) 100gr equisetum arvense
€ 3,90
Νταμιάνα (Damiana) 1Kg turnera diffusa
€ 34,30
Γκίνγκο (Ginkgo Biloba) 100gr Ginkgo Billoba
€ 4,90
Γάλλιο (Cleavers) 1Kg Galium Aparine
€ 34,30
Κυνόροδο Καρπός (Rosehip) 100gr Rosa canina
€ 4,90
Επιστροφή στην κορυφή