Βιβούρνο (Μαύρος κράταιγος) βότανο

€ 12,90
€ 89,00Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1550
Είδος Βότανα
Ονομασία Viburnum Prunifolium
To Βιβούρνο το γλυκό (Viburnum Prunifolium) είναι ένα βοτανο που ευδοκιμεί κατά κύριο λόγο στη Βόρεια Αμερική. Χρήσιμο μέρος του φυτού είναι ο φλοιός του.

Το Βιβούρνο θεωρείται μυοχαλαρωτικό με αναλγητικές ιδιότητες και σπασμολυτική δράση. Οι ιθαγενείς της Αμερικής το χρησιμοποιούσαν εδώ και εκατονταετίες για τις μαγουλάδες και άλλα πρηξίματα. Το χρησιμοποιούσαν επίσης ως τονωτικό του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος. Το βιβούρνο ήταν γνωστό ως χαλαρωτικό της μήτρας από τις αρχές του 19ου αιώνα στην Ευρώπη και πολύ δημοφιλές. Ο Chaucer στις αρχές του 14ου αιώνα πρότεινε την κατανάλωση των καρπών του.

Στη σύγχρονη Βοτανοθεραπεία χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση των πόνων της περιόδου (κράμπες) καθώς και της εμμηνόπαυσης. Η σκοπολετίνη (scopoletin) ένα από τα ενεργά συστατικά του βιβούρνου παρουσιάζεται να δρα ως χαλαρωτικό της μήτρας. Ταυτόχρονα η ενεργή ουσία Salicin μοιάζει πολύ στη χημική της σύνθεση στην ασπιρίνη - μέσα στον οργανισμό μετατρέπεται σε σαλικυλικό οξύ. Ο συνδυασμός των παραπάνω σύμφωνα με τους θεραπευτές καθιστούν το Βιβούρνο αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των σπασμών και πόνων της περιόδου.

Το Βιβούρνο περιέχει ακόμη βιμπουρνίνη, τριτερπερνοειδής σαπωνίνες, βαλεριανικό οξύ, αρβουτίνη, τανίνη κτλ.

Το Βιβούρνο μπορεί να προετοιμαστεί ως ρόφημα. Προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού από τη ρίζα σε μία κούπα και καταναλώστε μέχρι 3 φορές την ημέρα. Η παρατεταμένη χρήση του Βιβούρνου δεν συνίσταται (πάνω από 3-4 ημέρες).

Αν δεν έχετε το χρόνο για τη προετοιμασία ενός αφεψήματος, τότε σας προτείνουμε να δείτε το 100% φυσικό και ιδιαίτερα ισχυρό Βαμμα Βιβούρνου, το οποίο είναι σε υγρή μορφή και έτοιμο για κατανάλωση.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Βασιλικός Bio Health Trade 30gr ocimum basilicum
€ 2,90   € 1,45
Βήχιο βότανο tussilago farfara
€ 5,90 € 41,30
Βίγκα βότανο Vinca Μinor
€ 8,90   € 4,90 € 62,30   € 34,30
Αλθαία Grizo Prasino Bio βότανο 20gr Althaea officinalis
€ 6,90   € 5,90
Επιστροφή στην κορυφή