Γέον (Wood Avens) 100gr

€ 11,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1564
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 100 gr
Εταιρεία Nature & Body
Ονομασία Geum Urbanum
To Γέον ή Γκέο ή Καρυοφίλλι (Geum Urbanum) είναι ένα φυτό που ευδοκιμεί κυρίως στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Τα μικρά κίτρινα άνθη του εμφανίζονται μεταξύ Μαΐου και Αυγούστου, ενώ οι καρποί του είναι αγκαθωτοί προκειμένου να "πιάνονται" στο τρίχωμα ζώων και να μεταφέρονται σε μεγάλες αποστάσεις. Χρήσιμο είναι ολόκληρο το φυτό.

Στο μεσαίωνα ο Παράκελσος το συνιστούσε κατά της καταρροής του στομάχου και των εντέρων.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία το Γέον χρησιμοποιείται από τους θεραπευτές κυρίως για την αντιμετώπιση διαταραχών του πεπτικού συστήματος και για την θεραπεία των αιμορροΐδων. Στη πρώτη περίπτωση το πτητικό έλαιο που περιέχει το Γκέο (ευγενόλη) παρουσιάζει έντονη αντισηπτική και αναλγητική δράση. Η ευγενόλη μέσα στον οργανισμό προωθεί τη παραγωγή τρυψίνης (η οποία παράγεται στο πάγκρεας) και η οποία βοηθάει σημαντικά στη πέψη πρωτεϊνών (χρησιμοποιείται για το λόγο αυτό σε βρεφικές τροφές). Συνολικά το Γκέο θεωρείται ότι βοηθάει (κολλίτιδα, στομαχικές διαταραχές και φλεγμονές) και ανακουφίζει (περιπτώσεις διάρροιας) ολόκληρο το πεπτικό σύστημα. Στη δεύτερη περίπτωση, η υψηλή του περιεκτικότητα σε τανίνες (10-20%) χαρίζει στο Γέο έντονες επουλωτικές και στυπτικές ιδιότητες. Η αιμοστατική του δράση είναι εκείνη που ανακουφίζει τις αιμορροΐδες και τη λευκόρροια καθώς αντιμετωπίζει εσωτερικές και εξωτερικές αιμορραγίες.

Στα συμπληρωματικά οφέλη του βοτάνου πρέπει να σημειωθεί η ομαλοποίηση της λειτουργίας του συκωτιού και της χοληδόχου κύστης, η οποία οφείλεται κυρίως στις πικρές ουσίες που περιέχει το βότανο.

Η λήψη του Γκέου πρέπει να γίνεται πριν ή μετά από κάθε γεύμα (όχι με άδειο στομάχι) και για περίοδο που δεν ξεπερνάει τις 6 εβδομάδες. Ετοιμάστε ένα ρόφημα προσθέτοντας 2 κουταλάκια του αποξηραμένου βοτάνου σε μία κούπα βρασμένου νερού (3 φορές την ημέρα).

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Βερμπένα - Σταυροβότανο (Vervain) 100gr Verbena Officinalis
€ 6,90
Αλθαία - Νερομολόχα (Marshmallow) 100gr Althaea officinalis
€ 4,90
Shaman Tea φακελάκια by 50gr Sparoza
€ 8,90
Αγγελική (Angelica) 100gr Angelica Archangelica
€ 4,90
Ιπποφαές (Sea Buckthorn) 1Kg hippophae rhamnoides
€ 34,30
Επιστροφή στην κορυφή