Γύμνεμα (Gymnema) 100gr

€ 7,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1572
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 100 gr
Εταιρεία Nature & Body
Ονομασία Gymnema Sylvestre
Το Γυμνεμα (Gymnema Sylvestre - Gymnema) είναι ένα φυτό που ευδοκιμεί στα τροπικά δάση της Ινδίας. Στην Ινδία είναι γνωστό ως Gurmar που μεταφράζεται (στα Αγγλικά) ως "Sugar Destroyer". Χρήσιμο μέρος του φυτού είναι τα φύλλα του.

Το Γυμνεμα χρησιμοποιείται εδώ και 2.000 χρόνια για την αντιμετώπιση του διαβήτη. Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία η χρήση του δεν έχει αλλάξει. Τα ενεργά συστατικά του βοτάνου (γυμνεμικά οξέα) βοηθούν στην αποτελεσματική εξισορρόπηση του επιπέδου του σάκχαρου, της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων στο αίμα. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2005 από το King's College στο Λονδίνο, έδειξε πως το Γυμνεμα αυξάνει την παραγωγή ινσουλίνης στον ανθρώπινο οργανισμό.

Το Γυμνεμα, όταν τοποθετείται στο στόμα, θεωρείται ότι μειώνει την ένταση της γεύσης της ζάχαρης. Για το λόγο αυτό θα δείτε το Γυμνεμα να αποτελεί βασικό συστατικό πολλών φυτικών προϊόντων διαίτης.

Εκτός των άλλων, το Γυμνεμα περιέχει φλανοειδή, χλωροφύλλη και διάφορα αλκαλοειδή.

Το Γυμνεμα αποτελεί το βασικό βοτανο που καταναλώνουν όσοι πάσχουν από διαβήτη (τύπου Ι και ΙΙ), σε συνδυασμό πάντοτε με την φαρμακευτική αγωγή που καθορίζει ο γιατρός. Η ημερήσια δόση είναι 1-2 κουταλάκια του αποξηραμένου βοτάνου σε μία κούπα βρασμένου νερού (3 φορές την ημέρα). Το Γυμνεμα δεν έχει άμεσα αποτελέσματα - η κατανάλωση του για διάστημα 3-6 μηνών είναι απαραίτητη προκειμένου να διαπιστωθούν τα θετικά αποτελέσματα από τη χρήση του.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Αγιάγκαθο - Κνήκος (Blessed Thistle) 100gr arduous benedictus
€ 4,90
Πράσινο Τσάι Matcha Βιολογικό 30gr Health Trade
€ 8,90   € 4,90
Μπόλντο 100gr Peumus boldus
€ 5,90
Σαμπούκος (Elder European)100gr sambucus ni gra
€ 5,90
Κάρδαμο (Cardamom) 100gr elettaria cardamomum
€ 9,90
Επιστροφή στην κορυφή