Ελευθερόκοκκος (Siberian Ginseng) 100gr

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1579
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Ονομασία Eleutherococcus Senticosus
Βάρος 100 gr
Εταιρεία Nature & Body
O Ελευθερόκοκκος (Eleutherococcus Senticosus - siberian ginseng) είναι περισσότερο γνωστός ως Siberian Ginseng. Πρόκειται για φυτό που ευδοκιμεί σε δασικές εκτάσεις της Ανατολικής Ασίας, της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Ρωσσίας. Χρήσιμο μέρος του φυτού είναι η ρίζα του.

Το Σιβηριανό Τζίνσενγκ είναι ένα σπάνιο βότανο γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων ειδικά στην Κίνα, την Αίγυπτο και την Αρχαία Ελλάδα.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία ο Ελευθερόκοκκος χρησιμοποιείται από τους θεραπευτές κυρίως ως τονωτικό του οργανισμού. Το ενεργό συστατικό eleutherosdies είναι εκείνο που ευθύνεται κατά κύριο λόγο για την ισχυροποίηση του ανοσοποιητικού και τη βελτίωση της πνευματικής λειτουργίας και διαύγειας. Ο Ελευθερόκοκκος έχει αποδειχθεί πως μειώνει την αρνητική επίδραση του stress στον οργανισμό (ρίχνει τα επίπεδα της κορτιζόλης), αυξάνει τη σωματική αντοχή (αντιμετωπίζει τα συμπτώματα εξάντλησης), αυξάνει την άμυνα του οργανισμού έναντι λοιμώξεων και βελτιώνει τη μνήμη.

Πέρα των άλλων, ο Ελευθερόκοκκος περιέχει αιθέριο έλαιο (0,8% στη ρίζα), Βιταμίνη Ε, beta-carotene, συρινγίνη (αντι-stress), σαπωνίνες και πολυσακχαρίδες.

Η κατανάλωση του Ελευθερόκοκκου πρέπει να γίνεται με προσοχή. Όταν λαμβάνεται μακροχρόνια (δεν συνίσταται) πρέπει να υπάρχουν διαστήματα αποχής 2-3 εβδομάδων κάθε 60 ημέρες. Προετοιμάστε ένα ρόφημα προσθέτοντας ένα κουταλάκι της αποξηραμένης ρίζας (2,0gr.) σε νερό που έχει βράσει (μέχρι 3 φορές την ημέρα).

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Αρτεμισία-Αψιθιά (Mugwort) 1Kg Artemisia Vulgaris
€ 34,30
Επιλόβιο (Willowherb) 1Kg epilobium angustifolium
€ 27,30
Πολυτρίχι - Αδίαντο 1Kg Capillus veneris
€ 41,30
Επιστροφή στην κορυφή