Ευφραζία (Eyebright) 100gr

€ 7,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1580
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 100 gr
Εταιρεία Nature & Body
Ονομασία Euphrasia Officinalis
Η Ευφραζία (Euphrasia Officinalis - eyebright) είναι ένα ημι-παρασιτικό φυτό που ευδοκιμεί σε αλπικές κυρίως περιοχές. Χρήσιμο είναι ολόκληρο το φυτό.

Το όνομα του βοτάνου προέρχεται από την Ευφροσύνη, μια από τις τρείς Χάριτες που την χαρακτήριζε η χαρά και η ευθυμία και είναι γνωστό φυτό από αρχαιοτάτους χρόνους για την χρήση του στην φροντίδα των ματιών, εξού και η αγγλική της ονομασία (Eyebright).

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία η Ευφραζία χρησιμοποιείται από τους θεραπευτές κατά κύριο λόγο για τις διαταραχές και μολύνσεις των ματιών (εξωτερικά) και για την αντιμετώπιση προβλημάτων του αναπνευστικού (εσωτερικά). Στη πρώτη περίπτωση, η Ευφραζία χρησιμοποιείται είτε ως κομπρέσα είτε ως οφθαλμική πλύση. Θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματική σε περιπτώσεις οφθαλμικών μολύνσεων, επιπεφυκίτιδας, τσούξιμου των ματιών που συνοδεύεται από εκκρίσεις (όξινη, καυστική δακρύρροια), βλεφαρίτιδας, υπερευαισθησίας στο φως και καταρράκτη. Οι αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες της Ευφραζίας οφείλονται κατά κύριο λόγο στα φενολ-καρβοξυλικά οξέα που περιέχει. Η εσωτερική χρήση της Ευφραζίας (ρόφημα) θεωρείται πως ανακουφίζει αποτελεσματικά από την ρινική καταρροή, την ιγμορίτιδα και γενικότερα επιδρά θετικά σε όλες τις συμφορητικές καταστάσεις του αναπνευστικού συστήματος (συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που οφείλονται σε αλλεργίες).

H Ευφραζία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως στοματικό διάλυμα (πλύση ή γαργάρα) για φλεγμονές και μολύνσεις του στόματος και του λαιμού.

Πέρα των άλλων, η Ευφραζία περιέχει γλυκοζίδια (μεταξύ των οποίων και οκουμπίνη), σαπωνίνες, τανίνες, πτητικό έλαιο, Βιταμίνες Α, Β, C, D και Ε καθώς και ίχνη χαλκού και ψευδάργυρου.

Για την προετοιμασία ροφήματος χρησιμοποιήστε 1-2 κουταλάκια του αποξηραμένου βοτάνου σε μία κούπα βρασμένου νερού (μέχρι 3 φορές την ημέρα).

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Γάλλιο (Cleavers) 1Kg Galium Aparine
€ 34,30
Γκίνγκο (Ginkgo Biloba) 1Kg Ginkgo Billoba
€ 34,30
Λαδανιά - Κίστος (Rock Rose) 1Kg Cistus creticus
€ 27,30
Κολίανδρος Άκοπος Βιολογικός 50gr Health Trade coriandrum sativum
€ 2,90
Μουστάκια Καλαμποκιού Βιολογικό 30gr Health Trade zea Mays
€ 2,90
Επιστροφή στην κορυφή