Νυχτολούλουδο Σπόροι (Evening Primrose) 100gr

€ 5,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1583
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Ονομασία oenothera biennis
Βάρος 100 gr
Εταιρεία Nature & Body
Το νυχτολούλουδο (Oenothera biennis) ή ηρανθές οφείλει την ονομασία του στις λέξεις οίνος και θηρίο (Oenothera) γιατί όπως έλεγαν αναμεμιγμένα με κρασί τα άνθη του εξημέρωναν ακόμα και τα θηρία εξ ου και ηράνθεμο. Νυχτολούλουδο ονομάζεται γιατί ανοίγει τα άνθη του την νύχτα και απλώνεται το μεθυστικό του άρωμα.

Οι ώριμοι σπόροι του έχουν κατά τους αιώνες διάφορες εφαρμογές ως στυπτικοί για δερματοπάθειες, κατάπλασμα σε πληγές, βραστοί για να θεραπεύσουν τον βήχα και το άσμα, τις γαστρεντερικές διαταραχές, ενώ για θεραπεία του κοκκύτη οι θεραπευτές χρησιμοποιούσαν ένα σιρόπι από τα άνθη του. Σήμερα όλη η προσοχή έχει δοθεί στο γεγονός ότι τα νυχτολούλουδα περιέχουν το απαραίτητο για την υγεία μας ωμέγα-6 λιπαρό οξύ, το γάμμα-λινολενικό οξύ (GLA).

Το εξαιρετικό αυτό συστατικό παίζει έμμεσα καθοριστικό ρόλο στην σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, συμβάλλει στη βελτίωση των φλεγμονωδών παθήσεων και ιδιαίτερα της αρθρίτιδας, η χορήγηση GLA σε γυναίκες που υποφέρουν από προεμμηνορροϊκό σύνδρομο μειώνει την ευερεθιστότητα, τις κράμπες και την ευαισθησία των μαστών, περιορίζει την ανάπτυξη και συρρικνώνει το μέγεθος των καρκινικών κυττάρων (το GLA είναι το μοναδικό λιπαρό οξύ που έχει αυτή τη δράση αποδεδειγμένα), σκοτώνει τα προ-καρκινικά κύτταρα (μεγάλη έρευνα στη Φινλανδία έδειξε ότι γυναίκες που είχαν υψηλά επίπεδα GLA οι πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού ήταν πολύ περιορισμένες), διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει τις καρδιακές παθήσεις και καταπολεμά το διαβήτη, μειώνει τα επίπεδα της υψηλής χοληστερόλης, έχει αντιοξειδωτική δράση και προφυλάσσει και συμβάλλει στη βελτίωση της ακμής και των δερματοπαθειών.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Ταραξάκο (Dandelion) 100gr taraxacum officinale
€ 3,90
Σαμπούκος (Elder European)100gr sambucus ni gra
€ 5,90
Δεντρολίβανο Βιολογικό 30gr Health Trade rosmarinus officinalis
€ 2,90
Λουίζα (Lemon Verbena) 1Kg aloysia triphylla
€ 34,30
Εχινάκεια Βιολογική 40gr Grizo Prasino echinacea purpurea
€ 7,20
Επιστροφή στην κορυφή