Ιπποφαές (Sea Buckthorn) 100gr

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1587
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Ονομασία hippophae rhamnoides
Εταιρεία Nature & Body
Βάρος 100 gr
Το Ιπποφαές (Hippophae rhamnoides) γνωστό και ώς καστανάγκαθο είναι ένας θάμνος (υπάρχουν 7 διαφορετικά είδη) διαδεδομένος σε μεγάλες περιοχές της Ευρώπης και της Ασίας. Πρόκειται για φυτό με μεγάλη ανοχή στο αλάτι (το βρίσκουμε σε παράκτιες περιοχές), το οποίο χρειάζεται έντονη ηλιοφάνεια προκειμένου να ευδοκιμήσει. Χρήσιμο τμήμα του φυτού είναι κυρίως οι καρποί του.

Το Ιπποφαές είναι γνωστό από την αρχαιότητα και υπάρχουν πολλές εκδοχές σχετικά με τη χρήση και την ονομασία του. Σύμφωνα με κάποια εκδοχή, οι καρποί του αποτελούσαν τροφή των αλόγων στην Αρχαία Ελλάδα. Από τα συνθετικά -ίππος και -φως έχει εξαχθεί το συμπέρασμα πως η κατανάλωση των καρπών από τα άλογα έδινε λάμψη στο τρίχωμα τους. Σύμφωνα με άλλες πηγές το ιπποφαές ήταν η τροφή του μυθικού φτερωτού πήγασου, ενώ αναφέρεται πως οι στρατιώτες του Μ. Αλεξάνδρου κατανάλωναν τους καρπούς για να αυξήσουν την αντοχή τους. Το Ιπποφαές ανήκει σήμερα στην κατηγορία των τροφών που στις Η.Π.Α. έγιναν γνωστές με την ονομασία Superfoods. Η φήμη του και η μεγάλη διάδοση του τα τελευταία χρόνια, οφείλεται περισσότερο στα συστατικά που αναγνωρίστηκε πως περιέχει παρά σε συστηματικές κλινικές μελέτες.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία το Ιπποφαές χρησιμοποιείται κυρίως ως τονωτικό και ενισχυτικό του οργανισμού. Τα 190 ενεργά συστατικά που περιέχει το φυτό προκαλούν θαυμασμό. Το Ιπποφαές είναι μία φυτική "φαρμακαποθήκη" καθώς περιέχει βιταμίνες A, B1, B2, C, E και Κ. Περιέχει ακόμη βήτα-καροτένιο, φλαβονοειδή (isorhamnetin, quercetin glycosides, kaempferol), φολικό οξύ, οργανικά οξέα (quinic acid, malic acid), ολεϊκά οξέα (omega-3, omega-6, omega-7, omega-9) και μεταλλικά στοιχεία (Νάτριο, Κάλιο, Μαγνήσιο, Ασβέστιο, Σίδηρο, Ψευδάργυρο, Σελήνιο).

Τα συστατικά του Ιπποφαές του χαρίζουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και το καθιστούν χρήσιμο για τη καλή λειτουργία του κυκλοφορικού και την αντιμετώπιση καρδιακών προβλημάτων, την αντιμετώπιση στομαχικών διαταραχών καθώς και την αντιμετώπιση φαινομένων κόπωσης, αδυναμίας και μειωμένης αντοχής.

Οι καταπληκτικές ιδιότητες που έχει το ιπποφαές έχει αρχίσει να το κάνει ιδιαίτερα δημοφιλές και στο κλάδο των καλλυντικών. Μπορείτε να βρείτε λοιπόν στα Sensities την καταπληκτική ενυδατική κρέμα με ιπποφές , καθώς και το τονωτικό για τα μαλλιά σαμπουάν με ιπποφαές.

To Ιπποφαές μπορεί να καταναλώθεί όπως έιναι, ένα κουταλάκι του γλυκού δυό φορές την ημέρα, χωρίς περαιτέρω επεξεργασία, (μοιάζει με μικρή σταφίδα). Για να προετοιμάσουμε ένα αφέψημα ρίχνουμε ένα κουταλάκι αποξηραμένων καρπών σε μία κούπα νερό και βράζουμε για 5 λεπτά (σε μπρίκι). Επαναλαμβάνουμε τη διαδίκασία μέχρι και 3 φορές την ημέρα.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Σεντέλα (Yδροκοτύλη) 100gr centella asiatica
€ 6,90
Μανδραγόρας (Mandrake) 1Kg Atropa Mandragora
€ 174,20
Ρείκη (Heather) 100gr calluna vulgaris
€ 5,90
Αγριμόνιο - Ευπατόριο (Agrimony) 1Kg A grimonia eupatoria
€ 27,30
Επιστροφή στην κορυφή