Κυνόροδο Καρπός (Rosehip) 100gr

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1591
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Ονομασία Rosa canina
Εταιρεία Nature & Body
Βάρος 100 gr
Το κυνοροδο (Rosa canina) ονομάζεται επίσης αγριοτριανταφυλλιά ,ροδαριά, κυνοροδή. Είναι φυτό γνωστό από την αρχαιότητα και υπάρχουν διάφοροι θρύλοι και παραδόσεις σε κάθε λαό γύρω από το όνομά του. Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία το ρόδο ήταν στην αρχή λευκό. Βάφτηκε με το αίμα της Αφροδίτης κόκκινο, όταν πήγε με γυμνά πόδια να σώσει τον Άδωνι από τα χέρια του Άρη και πάτησε την ακανθοφόρο ροδή την οποία έβαψε με αίμα. Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι το γέννησε ο ιδρώτας του Μωάμεθ και οι Ρωμαίου το συνιστούσαν ως αντιλυσσικό εξού και κυνό-ροδο.

Το κυνόροδο λειτουργεί ως δυναμωτικό σε περίπτωση εξάντλησης και έλλειψης βιταμινών, καθώς και διουρητικό. Η αγριοτριανταφυλλιά περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C (3 καρποί του φυτού αντιστοιχούν με τη βιταμίνη που μας προσφέρει ένα πορτοκάλι) και βιταμίνες Α, Β και Κ, γαλλικό οξύ, αντιβιοτικά στοιχεία,τανίνη και φλαβονοειδείς χρωστικές (βιταμίνη Ρ), καροτινοειδή (προβιταμίνη Α), πηκτίνη, φυτικά οξέα και αιθέριο έλαιο. Είναι πολύ καλό βότανο για το δέρμα και βοηθά στην αποκατάσταση της διαταραγμένης ορμονικής ισορροπίας καθώς και στην ακανόνιστη περίοδο. Οι καρποί του είναι θρεπτικοί και δρουν ως ήπιο υπακτικό, ήπιο διουρητικό και ήπιο στυπτικό. Μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε λοιμώξεις και ιδιαίτερα τα κρυολογήματα βελτιώνοντας την άμυνα του οργανισμού μας. Μας βοηθά σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας και ήπιων προβλημάτων της χοληδόχου κύστης καθώς επίσης και σε παθήσεις νεφρών και ουροδόχου κύστης.

Τα κυνόροδα παρασκευάζονται ως αφέψημα που βοηθά σε προβλήματα κολικών, μετεωρισμό και σαν αντιδιαρροϊκό στη δυσεντερία. Ρίχνουμε 15γρ κομμένους καρπούς σε ένα φλιτζάνι νερό. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και το σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Σουρώνουμε και πίνουμε 1-2 φορές την ημέρα. Υπό μορφή βάμματος το λαμβάνουμε ως στυπτικό για την ανακούφιση των κολικών. Δοσολογία 2-4 ml τρεις φορές την ημέρα. Η χρήση της αγριοτριανταφυλλιάς αντενδείκνυται στην θρομβοφλεβίτιδα ή αν έχουμε προδιάθεση προς αυτή την ασθένεια.

Αν θελετε βιολογικο Κυνοροδο επιλεξτε την συσκευασια των 30γρ.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Ευφραζία (Eyebright) 100gr Euphrasia Officinalis
€ 7,90
Λουίζα (Lemon Verbena) 1Kg aloysia triphylla
€ 34,30
Γλυκόριζα (Liquorice) 1Kg Glycyrhiza glabra
€ 27,30
Γκουαράνα - Σκόνη (Guarana) 100gr Paullinia cupan
€ 12,90
Πράσινο Τσάι Βιολογικό 30gr Health Trade Camellia sinensis
€ 2,90
Επιστροφή στην κορυφή