Μελιλωτός βότανο

€ 4,90
€ 34,30Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1601
Είδος Βότανα
Ονομασία Melilotus Officinalis
Ο Μελιλωτος (Melilotus Officinalis) προέρχεται από την Ευρώπη και την Ασία, αλλά πλέον ευδοκιμεί σε ολόκληρο το κόσμο. Πρόκειται για ένα φυτό με γλυκό άρωμα (οφείλεται στις κουμαρίνες που περιέχει), που ελκύει τις μέλισσες. Χρήσιμο είναι ολόκληρο το φυτό.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία ο Μελιλωτος χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση της φλεβίτιδας, των κιρσών και γενικότερα του πρηξίματος των άκρων και κάθε μορφής ευρυαγγεία. Το βασικό ενεργό συστατικό του Μελιλωτού είναι η κουμαρίνη (coumarin). Η κουμαρίνη στον ανθρώπινο οργανισμό μεταβολίζεται σε δικουμαρόλη (dicoumarol), μία ουσία με ισχυρή αντιπηκτική και αντιθρομβωτική δράση. Η κατανάλωση Μελιλωτού βελτιώνει τη επιστροφή του αίματος μέσω των φλεβών στη καρδιά, μειώνοντας έτσι το πρήξιμο και τον πόνο που δημιουργεί η συσσώρευση αίματος.

Ο Μελιλωτος εξωτερικά χρησιμοποιείται για τη πλύση των ματιών (έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες) ενώ αναφέρεται πως έχει ήπια διουρητική δράση.

Σύμφωνα με τη Γερμανική επιτροπή Ε η ημερήσια κατανάλωση αποξηραμένου Μελιλωτού δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 6,0γρ (6 κουταλάκια). Προετοιμάστε ένα ρόφημα βάζοντας 3 κουταλάκια αποξηραμένου βοτάνου σε 750ml νερού και αφήστε το για 8 ώρες. Σουρώστε και καταναλώστε σε 3 ισόποσες δόσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο Μελιλωτός δεν θα πρέπει να καταναλώνεται σε μόνιμη βάση. Καταναλώστε για 2-3 εβδομάδες και διακόψτε για ίσο διάστημα.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Ιβίσκος Bio Health Trade 20gr hibiscus sabdariffa
€ 2,90
Aurora Tea by Sparoza 35gr
€ 8,90
Νεπέτα βότανο nepeta cataria
€ 5,90 € 41,30
Ευκάλυπτος Bio Health Trade 30gr eucalyptus globulus
€ 2,90
Επιστροφή στην κορυφή