Μουιραπουάμα (Muira Puama) 100gr

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1604
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 100 gr
Εταιρεία Nature & Body
Ονομασία Ptychopetalum olacoides
Το Μαραπουάμα ή Muira Puama (Ptychopetalum olacoides) είναι ένα μικρό δέντρο του Αμαζονίου (Βραζιλία) το οποίο αποκαλείται από τους ιθαγενείς και "δέντρο της δύναμης". Ως βοτανο έχει μακρά ιστορία χρήσης στην Αγγλία. Χρήσιμα τμήματα του φυτού είναι ο φλοιός και η ρίζα του (στο Sensities θα βρείτε το φλοιό του).

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία το Μαραπουάμα χρησιμοποιείται κυρίως ως αφροδισιακό και για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Παρά τη μακρόχρονη ιστορία του (ειδικά στην Αγγλία όπου και περιλαμβάνεται στα επίσημα βοτανα), το Μαραπουάμα δεν έχει μελετηθεί συστηματικά. Η πιο αξιόπιστη έρευνα (δημοσιεύτηκε στο The American Journal of Natural Medicine το Νοέμβριο του 1994) ανήκει στον Dr. Jacques Waynberg, διακεκριμένο κλινικό σεξολόγο, που μελέτησε στη Γαλλία τα αποτελέσματα της χορήγησης σε 262 άνδρες με προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ θετικά καθώς 62% των ανδρών δήλωσε σημαντική βελτίωση. Δεύτερη έρευνα με 100 άνδρες (από τον ίδιο ερευνητή) το 2.000 έδειξε ακόμη πιο θετικά αποτελέσματα καθώς 90% των ανδρών δήλωσε σημαντική βελτίωση. Τα ενεργά συστατικά του Μαραπουάμα που οδηγούν σε αύξηση της Libido (σε άνδρες και γυναίκες) και στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας δεν είναι απολύτως γνωστά. Κάποιοι ερευνητές θεωρούν πως υπεύθυνες είναι οι φυτοστερόλες που περιέχει το βοτανο (μάλλον απίθανο), ενώ άλλοι θεωρούν πως η αποτελεσματικότητα του Μαραπουάμα οφείλεται στην δράση του ως αγχογόνο (έτσι μπορεί ίσως να εξηγηθεί η τονωτική του δράση στο νευρικό σύστημα και η προσωρινή βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος).

Το Μαραπουάμα θεωρείται βοτανο που βελτιώνει τη σεξουαλική ζωή εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αν και η δράση του δεν είναι επαρκώς τεκμηριωμένη η "επιβίωση" του (ως αφροδισιακού), μέχρι σήμερα, και η διαρκής παγκόσμια αύξηση της κατανάλωσης του είναι εντυπωσιακά στοιχεία.

Το Μαραπουάμα δεν έχει νόημα να καταναλώνεται σε σκόνη ή χάπια καθώς κάποια από τα συστατικά του δεν διαλύονται στο νερό ή από τα οξέα του στομάχου. Πρέπει να παρασκευαστεί με το δύσκολο παραδοσιακό τρόπο ως βάμμα - τοποθετήστε 1 μέρος βοτάνου σε 4 μέρη Αλκοόλ (π.χ. Vodka ή ρούμι) και αποθηκεύστε σε σκοτεινό μέρος για 10-14 μέρες, αναταράσσοντας το δοχείο κάθε 1-2 μέρες. Σουρώνετε με τουλουπάνι το βάμμα σε καθαρό σκουρόχρωμο γυάλινο μπουκάλι και το φυλάσσετε σε σκοτεινό δροσερό μέρος για δύο χρόνια.

Δείτε επίσης

Κυνόροδο Καρπός (Rosehip) 100gr Rosa canina
€ 4,90
Μακα Σκόνη (Maca) 100gr lepidium meyenii
€ 7,90   € 5,90
Σαπουνόχορτο 100gr saponaria officinalis
€ 4,90
Πολυτρίχι - Αδίαντο 1Kg Capillus veneris
€ 41,30
Παλμέτο - Σερενόα Καρποί (Saw Palmetto) 100gr serenoa repens
€ 14,90
Επιστροφή στην κορυφή