Μουριά βότανο

€ 4,90
€ 34,30



Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1605
Είδος Βότανα
Ονομασία Morus Alba
Η Μουριά (Morus Alba - mulberry) δεν μας είναι καθόλου άγνωστη στην Ελλάδα. Αν και τα περισσότερα από τα 16 είδη της προέρχονται από την Ασία, εντούτοις οι μουριές ευδοκιμούν και στις εύκρατες περιοχές της Ευρώπης, της Αφρικής και της Αμερικής. Χρήσιμο τμήμα του φυτού για θεραπείες είναι τα φύλλα της λευκής (alba) μουριάς.

Στον 16ο αιώνα τα φύλλα της μαύρης μουριάς χρησιμοποιούνταν στη φαρμακευτική, για δαγκώματα ερπετών και ως αντίδοτο για τη δηλητηρίαση από ακόνιτο. Η μουριά χρησιμοποιείται ευρέως στην Κίνα για το βήχα, τα κρυολογήματα και την υψηλή πίεση του αίματος και ως τονωτικό του γιν. Τα φύλλα της μουριάς έχουν αντιπυρετική δράση, ενώ γαργάρες πυκνού αφεψήματος μουριάς καταπραΰνουν τους πόνους των δοντιών.

Στην Κίνα, χρησιμοποιούν τα φύλλα της λευκής μουριάς, για πυρετούς, κρυολογήματα, πονοκέφαλο και ερεθισμένο λαιμό, για να δροσίσουν το αίμα και το συκώτι, όταν η υπερθέρμανση του προκαλεί ερεθισμό στα μάτια και ευερεθιστότητα. Στην Ευρώπη, τα φύλλα της μουριάς χρησιμοποιήθηκαν πρόσφατα για τη διέγερση της παραγωγής ινσουλίνης στο διαβήτη.

Αφέψημα των φύλλων μαζί με μούρα ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση και χρησιμοποιείται επίσης ως εφιδρωτικό, διουρητικό και κατά των κρυολογημάτων.Ως έγχυμα πάρτε το για κρυολογήματα και αναμίξτε το με σαμπούκο και μέντα.

Δείτε επίσης

Ρίγανη Οργανική Tzekos 30gr Oreganum Officinale
€ 3,90
Shaman Tea φακελάκια by Sparoza 50gr
€ 8,90   € 6,90
Μορφέας by Lelex 40gr
€ 4,90
Νταμιάνα βότανο turnera diffusa
€ 4,90 € 34,30
Επιστροφή στην κορυφή