Παλμέτο - Σερενόα Καρποί (Saw Palmento) 100gr

€ 14,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1612
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 100 gr
Εταιρεία Nature & Body
Ονομασία serenoa repens
Το Παλμέτο ή Σερενόα (Serenoa repens - saw palmetto) είναι ένας μικρός φοίνικας και το μοναδικό είδος του γένους Serenoa. Ευδοκιμεί στις Νοτιοανατολικές Η.Π.Α. και παρουσιάζει πολύ αργούς ρυθμούς ανάπτυξης καθώς και μακροβιότητα. Κάποια φυτά εκτιμάται πως φτάνουν τα 500-700 χρόνια ζωής. Χρήσιμο μέρος του φυτού είναι οι καρποί του.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία το Παλμετο χρησιμοποιείται κυρίως στις περιπτώσεις της καλοήθης υπερπλασίας του προστάτη (BPH) και για την αντιμετώπιση προβλημάτων του ουροποιητικού συστήματος. Το Παλμετο είναι πολύ πλούσιο σε στερόλες (κυρίως beta-sitosterol) και σε λιπαρά οξέα. Από έρευνες που έχουν γίνει, η κατανάλωση Παλμετο φαίνεται να καταστείλει το σχηματισμό και τη συσσώρευση της διυδροτεστοστερόνης η οποία είναι υπεύθυνη για την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη. Το Παλμετο φαίνεται να μειώνει σημαντικά τη δυσκολία έναρξης και διατήρησης της ούρησης, τον πόνο κατά τη διάρκεια της ούρησης (επώδυνη ούρηση), την ανάγκη ούρησης κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η κατανάλωση Παλμετο αναφέρεται πως αντιμετωπίζει τη τριχόπτωση καθώς και τη μειωμένη Libido στις γυναίκες. Αυτό πιθανολογείται να οφείλεται στη μεγάλη ποσότητα β-σιτοστερόλης που περιέχει και η οποία προσδίδει στο βότανο ιδιότητες οιστρογόνων (γυναικείες ορμόνες).

To Παλμετο αναφέρεται πως έχει ταχεία δράση - η κατανάλωση του παρουσιάζει αποτελέσματα μετά από 4-6 εβδομάδες. Για τη προετοιμασία ενός ροφήματος χρησιμοποιήστε 1-2γρ. αποξηραμένων καρπών (μέχρι 3 φορές την ημέρα).

Δείτε επίσης

Τανατσέτο (Θηρανθεμις) 1Kg Tanacetum vulgare
€ 27,30
Θαλπωρή Herbal Tea 40gr Lelex
€ 7,00
Νταμιάνα (Damiana) 1Kg turnera diffusa
€ 34,30
Σιναμική 100gr Health Trade cassia angustifolia
€ 2,90
Επιστροφή στην κορυφή