Ρείκη (Heather) 100gr

€ 5,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1614
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Ονομασία calluna vulgaris
Βάρος 100 gr
Εταιρεία Nature & Body
Το Ρέικι (Calluna vulgaris - heather) είναι ένα σχετικά μικρό πολυετές φυτό που είναι αυτοφυές στην Ευρώπη και τη Μικρά Ασία. Χρειάζεται ήλιο και όξινο έδαφος για να αναπτυχθεί και αποτελεί σημαντική πηγή τροφής για πρόβατα και βοοειδή αλλά και για άγρια ζώα όπως είναι λ.χ. τα ελάφια. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ δημοφιλές καλλωπιστικό φυτό.

Το Ρείκη (γνωστό και ως Ρίκια ή Ερίκη) αποτελεί ένα πολύ ιδιαίτερο βότανο και οι χρήσεις του υπήρξαν πολλές στο παρελθόν. Τα άνθη του φυτού χρησιμοποιούνταν στη Σκωτία για τη βαφή μάλλινων ρούχων ενώ τα κλαριά του για τη κατασκευή σκουπών και την επιδιόρθωση σκεπών. Ο γνωστός Βρετανός βοτανολόγος John Parkinson στο βιβλίο του “Theatrum Botanicum”, που εκδόθηκε το 1640, καταγράφει τις θεραπευτικές ικανότητες του βοτάνου (με βάση τις χρήσεις του από τα αρχαία χρόνια) αναφέροντας πως έχει χρησιμοποιηθεί ως διουρητικό, ως ηρεμιστικό, για τις πέτρες των νεφρών και ως αντίδοτο σε δηλητηριώδη τσιμπήματα. Ο Διοσκουρίδης αναφέρει την κακή ποιότητα του μελιού από ρείκη (μάλλον λόγω της εμφάνισης του που είναι σαν ζελέ) - σήμερα το μέλι από ρέικη θεωρείται πάρα πολύ θρεπτικό και επωφελές για την υγεία (παρουσιάζει υψηλή αντιβακτηριακή δράση).

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία, το Ρέικη θεωρείται ένα από τα καλύτερα αντισηπτικά και απολυματικά του ουροποιητικού συστήματος. Σύμφωνα με τους βοτανοθεραπευτές, το Ρέικη απολυμαίνει ολόκληρο το ουροποιητικό σύστημα αυξάνοντας ελαφρά και τη παραγωγή ούρων. Θεωρείται κατάλληλο για την αντιμετώπιση της κυστίτιδας και την καταπολέμηση λοιμώξεων του ουροποιητικού. Σύμφωνα με αρκετές δημοσιεύσεις, το ρείκη φαίνεται να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τις πέτρες - τόσο στα νεφρά, όσο και στο ουροποιητικό σύστημα. Ενδέχεται η αποτελεσματικότητα του βοτάνου, στις παραπάνω περιπτώσεις, να οφείλεται στην ουσία αρμπουτίνη που περιέχει. Το Ρέικη φαίνεται να έχει θετική επίδραση στις περιπτώσεις αρθρίτιδας και ρευματισμών (εσωτερική και εξωτερική χρήση). Γενικά το Ρέικη θεωρείται από πολλούς βοτανοθεραπευτές ένα βοτανο που αποτοξινώνει ολόκληρο τον οργανισμό.

Σύμφωνα με τους Βοτανοθεραπευτές, το Ρέικη μπορεί να γίνει αφέψημα αν το αφήσετε για 10-15 λεπτά σε βραστό νερό (υπολογίστε πως θα χρειαστείτε 1-2γρ. του βοτάνου ανά "κούπα" ροφήματος). Σύμφωνα με τους βοτανοθεραπευτές μπορείτε να καταναλώνετε μέχρι και 3 κούπες Ρέικη την ημέρα (πρωί, μεσημέρι, βράδυ πριν από το γεύμα). Το Ρέικη παρουσιάζει υψηλή περιεκτικότητα σε τανίνες και για αυτό δεν πρέπει να καταναλώνεται για μακρύ χρονικό διάστημα.

Αν δεν επιθυμείτε να "μπείτε" στη διαδικασία παρασκευής του αφεψήματος, τότε σας προτείνουμε να δείτε το 100% φυσικό βαμμα Ρέικη που προσφέρουμε στα Sensities.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Χριστουγεννιάτικο τσάι Herbal Tea 40gr Lelex
€ 7,00
Βίσκος - Γκυ (Mistletoe) 1Kg Viscum Album
€ 27,30
Αρπαγόφυτο (Devil's Claw) 1Kg Harpagophytum Procumbens
€ 48,30
Βαλσαμόχορτο - Σπαθόχορτο (St. John's Wort) 100gr hypericum perforatum
€ 4,90
Μουστάκια Καλαμποκιού Βιολογικό 30gr Health Trade zea Mays
€ 2,90
Επιστροφή στην κορυφή