Λαπάθα (Ρούμεξ) βότανο

€ 4,90
€ 34,30Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1615
Είδος Βότανα
Ονομασία Rumex acetosa
Η Λάπαθα (Rumex crispus) ονομάζεται και αγριολάπαθο ή λάπατο ή Ρούμεξ ή Σιδερολάπαθα ή Νερολαπάθα. Η ρίζα της λάπαθας έχει την ιδιότητα να απορροφά τον σίδηρο από το χώμα γι αυτό και θεωρείται από τον μεσαίωνα ότι καταπολεμά την αναιμία και πράγματι έρευνες έχουν δείξει ότι ανεβάζει το ποσοστό αιμοσφαιρίνης στο αίμα. Επίσης περιέχει θείο, φώσφορο, ρουμικίνη και λαπαθικό οξύ.

Τα φύλλα περιέχουν μεγάλη ποσότητα οξαλικού οξέος. Είναι διουρητικά καθαρίζοντας τον οργανισμό, αντιπυρετικά και τονωτικά. Κατάλληλα για όσους υποφέρουν από αιμορροΐδες βάζοντας επίθεμα από πολτοποιημένα φύλλα, έλκη του στόματος και του λαιμού με αφέψημα για γαργάρα.

Για να φτιάξουμε αφέψημα βράζουμε ένα κουτάλι της σούπας ρίζες κομμένες και τις αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά σε ένα λίτρο νερό. Πίνουμε δύο φορές την ημέρα από ένα φλιτζάνι. Με το ίδιο νερό μπορούμε να κάνουμε πλύσεις του κόλπου για λευκόρροια. Το αφέψημα φύλλων γίνεται βράζοντας μία χούφτα σε ένα λίτρο νερό για 15 λεπτά.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Πράσινο Τσάι Matcha Bio Health Trade 30gr
€ 8,90   € 6,90
Καλέντουλα βότανο calendula officinalis
€ 2,90 € 3,90 € 27,30
Βήχιο βότανο tussilago farfara
€ 5,90 € 41,30
Feel Good (τσάι του βουνού & κυδώνι) 40gr Grizo Prasino
€ 6,90 € 6,90
Μελισσόχορτο Grizo Prasino Bio βότανο melissa officinalis
€ 6,90   € 4,90
Επιστροφή στην κορυφή