Λαπάθα - Ρούμεξ (Sheep Sorrel) 100gr

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1615
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Ονομασία Rumex acetosa
Βάρος 100 gr
Εταιρεία Nature & Body
Η Λάπαθα (Rumex crispus) ονομάζεται και αγριολάπαθο ή λάπατο ή Ρούμεξ ή Σιδερολάπαθα ή Νερολαπάθα. Η ρίζα της λάπαθας έχει την ιδιότητα να απορροφά τον σίδηρο από το χώμα γι αυτό και θεωρείται από τον μεσαίωνα ότι καταπολεμά την αναιμία και πράγματι έρευνες έχουν δείξει ότι ανεβάζει το ποσοστό αιμοσφαιρίνης στο αίμα. Επίσης περιέχει θείο, φώσφορο, ρουμικίνη και λαπαθικό οξύ.

Τα φύλλα περιέχουν μεγάλη ποσότητα οξαλικού οξέος. Είναι διουρητικά καθαρίζοντας τον οργανισμό, αντιπυρετικά και τονωτικά. Κατάλληλα για όσους υποφέρουν από αιμορροΐδες βάζοντας επίθεμα από πολτοποιημένα φύλλα, έλκη του στόματος και του λαιμού με αφέψημα για γαργάρα.

Για να φτιάξουμε αφέψημα βράζουμε ένα κουτάλι της σούπας ρίζες κομμένες και τις αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά σε ένα λίτρο νερό. Πίνουμε δύο φορές την ημέρα από ένα φλιτζάνι. Με το ίδιο νερό μπορούμε να κάνουμε πλύσεις του κόλπου για λευκόρροια. Το αφέψημα φύλλων γίνεται βράζοντας μία χούφτα σε ένα λίτρο νερό για 15 λεπτά.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Ποτεντίλλη - Πεντάφυλλο 100gr potentilla recta
€ 6,90
Αγγελική (Angelica) 1Kg Angelica Archangelica
€ 34,30
Τσουκνίδα (Nettle) 1Kg urtica dioica
€ 34,30
Γάλλιο (Cleavers) 1Kg Galium Aparine
€ 34,30
Επιστροφή στην κορυφή