Σμέουρο (Φραμπουάζ) βότανο

€ 4,90
€ 34,30Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1618
Είδος Βότανα
Ονομασία rubus idaeus
Το Σμέουρο (Rubus idaeus - Raspberry) ή φραμπουάζ ή νάουρο είναι ένα φυλλοβόλο καρποφόρο φυτό που φτάνει τα 1-1.5 μέτρα με χαρακτηριστικούς κόκκινους καρπούς. Χρήσιμα μέρη του φυτού είναι οι καρποί και τα φύλλα του.

Σύμφωνα με τον ελληνικό μύθο, τα σμέουρα ήταν λευκά μέχρι που κάποτε η νύμφη Ίδα αποφάσισε να κατευνάσει την οργή του Δία προσφέροντας του άγρια σμέουρα. Καθώς τα μάζευε τσιμπήθηκε από τον αγκαθωτό θάμνο. Ευθύς, το αίμα της νύμφης πετάχτηκε στον θάμνο, λέκιασε τον καρπό του και από τότε όλα τα σμέουρα απέκτησαν το λαμπερό αιμάτινο κόκκινο χρώμα τους.

Τα φύλλα του σμέουρου περιέχουν φραγκαρίνη και τανίνη και θεωρούνται ένα αποτελεσματικό στυπτικό φάρμακο, χρήσιμο στη διάρροια των παιδιών. Ένα κρύο έγχυμα είναι καλή στοματική πλύση ή γαργάρα. Η πιο γνωστή, εφαρμογή του είναι η προετοιμασία των μελλουσών μητέρων για ένα εύκολο τοκετό χωρίς μυϊκούς σπασμούς. Έως τρία φλιτζάνια αφέψημα από φύλλα σμέουρου την ημέρα χαλαρώνουν τους επιπέδους μυς της πυέλου και της μήτρας και ανακουφίζουν από την πρωινή αδιαθεσία. Το αφέψημα από φύλλα σμέουρου μπορεί να λαμβάνεται τους τρεις τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης. Αυτό το έγχυμα επιπλέον εμπλουτίζει και διευκολύνει τη ροή του μητρικού γάλακτος (γαλακταγωγό).

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Φασκόμηλο βότανο Salvia fruticosa
€ 3,90   € 2,00 € 2,90 € 20,30
Τσάι του βουνού Βοῒου Κοζάνης Sideritis Raeseri
€ 1,20 € 2,00
Θαλπωρή Lelex Herbal Tea 40gr
€ 4,90
Αρκτοστάφυλος βότανο uva ursi
€ 6,90 € 48,30
Τριγωνέλλα (Σπόροι) βότανο trigonella foenum- graecum
€ 2,90 € 2,90 € 19,90
Επιστροφή στην κορυφή