Τριγωνέλλα - Σπόροι (Fenugreek) 100gr

€ 3,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1623
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Ονομασία trigonella foenum- graecum
Βάρος 100 gr
Εταιρεία Nature & Body
Η τριγωνελλα (Trigonella foenum-graecum -fenugreek) είναι γνωστή με τις ονομασίες τριγωνίσκος, τήλι, ντηλιλίνα, ντοντιλίνα, στροφύλι, μοσχοσίταρο, τσιμένι. Για θεραπευτικούς σκοπούς χρησιμοποιούμε τους σπόρους και τα επίγεια τμήματα. Στην Κίνα χρησιμοποιούν τους σπόρους του φυτού, τους οποίους θεωρούν αφροδισιακούς και θερμαντικούς για τα νεφρά και τα αναπαραγωγικά όργανα. Αυτό ίσως οφείλεται στις στεροειδείς σαπωνίνες που περιέχουν που μοιάζουν πολύ με τις ανθρώπινες σεξουαλικές ορμόνες.

Οι σπόροι της τριγωνέλλας περιέχουν εκτός από τις στεροειδείς σαπωνίνες (κυρίως διοσγενίνη ), 30% κολλώδεις ουσίες (πολυσακχαρίτης γαλακτομαννάνης), 20%πρωτεΐνες, χολήνινη, αλκαλοειδή, 8% έλαια, ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο και βιταμίνες Α, Β και C. Το βότανο δρα ως αποχρεμπτικό, μαλακτικό, τονωτικό και γαλακταγωγό. Είναι χρήσιμο για την τοπική θεραπεία και τη μείωση της φλεγμονής σε καταστάσεις όπως τραύματα, ερεθισμένες πληγές, συρίγγια και όγκοι. Η τριγωνέλλα δρα ως καθαρτικό, λιπαίνει το έντερο, και μειώνει τον πυρετό. Επίσης βοηθά στην μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και σακχάρου του αίματος και σε περιπτώσεις άσθματος και ιγμορίτιδας μειώνοντας τις βλέννες. Η τριγωνέλλα προάγει την παραγωγή γάλακτος στους μαστούς σε θηλάζουσες μητέρες. Είναι καλό για τα μάτια και για φλεγμονές και διαταραχές των πνευμόνων.

Για να φτιάξουμε αφέψημα σιγοβράζουμε 10γρ σπόρους σε ένα φλιτζάνι νερό για 10 λεπτά. Σουρώνουμε και πίνουμε τρεις φορές την ημέρα. Σε περιπτώσεις διαταραχών του αναπαραγωγικού και για καταστάσεις που χαρακτηρίζονται από αδυναμία λαμβάνουμε το βότανο υπό μορφή βάμματος πίνοντας 1-2 ml βάμματος 3 φορές την ημέρα. Τα αποτελέσματα της χρήσης του βοτάνου εμφανίζονται γρήγορα, η όρεξη στους ασθενείς μεγαλώνει και σε λίγο χρονικό διάστημα αισθάνονται εκπληκτική ευεξία και ζωντάνια. Δεν το λαμβάνουμε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γιατί δρα διεγερτικά στη μήτρα.

Αν θέλετε βιολογική Τριγωνέλλα επιλέξτε την συσκευασία των 30gr της Health Trade

Αν δεν έχετε το χρόνο για τη προετοιμασία ενός αφεψήματος, τότε σας προτείνουμε να δείτε το 100% φυσικό και ιδιαίτερα ισχυρό Βαμμα Τριγωνελλας, το οποίο είναι σε υγρή μορφή και έτοιμο για κατανάλωση.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Λεβάντα (Lavender) 100gr Lavandula angustifolia
€ 3,50
Νταμιάνα (Damiana) 100gr turnera diffusa
€ 4,90
Κόκκινο Τριφύλλι (Red Clover) 1Kg trifolium pretense
€ 41,30
Λυκίσκος 100gr Humulus Lupulus
€ 5,90
Κατουάμπα (Σκόνη) 125gr Health Trade Erythroxylum Catuaba
€ 14,90
Επιστροφή στην κορυφή