Τροπαίολο (Indian Cress) 100gr

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1624
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Ονομασία tropaeοlum majus
Βάρος 100 gr
Εταιρεία Nature & Body
Το Τροπαίολο (Tropaeοlum majus) είναι ένα ανθοφόρο μονοετές φυτό της οικογένειας Tropaeolaceae. Πρόκειται για ένα φυτό το οποίο είναι ενδημικό στη Νότια Αμερική και συγκεκριμένα στη περιοχή των Άνδεων - από τη Βολιβία μέχρι την Κολομβία. Τόσο τα άνθη, όσο και τα φύλλα του Τροπαίολου είναι βρώσιμα, πλούσια σε βιταμίνη C και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη παρασκευή σαλάτας.

Σύμφωνα με τις γνώσεις που έχουμε σήμερα, το Τροπαίολο (γνωστό και ως Καπουτσίνος) καλλιεργήθηκε εντατικά - τόσο για τροφή, όσο και ως θεραπευτικό βοτανο - από τους Ίνκας και αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα "κηπευτικά". Οι Ίνκας χρησιμοποιούσαν τα φρέσκα φύλλα του βοτάνου για να περιποιούνται πληγές. Στην Ευρώπη, συγκεκριμένα στην Ισπανία, το Τροπαίολο έφτασε κοντά στα τέλη του 15ου αιώνα από τους πρώτους αποίκους που έζησαν στην Αμερικάνικη Ήπειρο. Γρήγορα διαδόθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη και έγινε ένα πολύ αγαπημένο καλλωπιστικό φυτό, σε κήπους και αυλές. Το ενδιαφέρον για το Τροπαίολο "αναθερμάνθηκε" τη δεκαετία του 1950, όταν και εντάθηκε η έρευνα πάνω στα σύγχρονα αντιβιοτικά - και κυρίως μετά από την έρευνα των Winter και Willeke (1952) που φανέρωσε τις αντιβιοτικές ιδιότητες του βοτάνου.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία, το Τροπαίολο θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα "φυσικά αντιβιοτικά". Σύμφωνα με τους Βοτανολόγους, όλα τα τμήματα του φυτού περιέχουν ουσίες (γλυκοσίδια) με αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αντιβιοτικές ιδιότητες. Για το λόγο αυτό, το Τροπαίολο χρησιμοποιείται κυρίως σε περιπτώσεις μολύνσεων και λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, καθώς και στις περιπτώσεις δερματολογικών διαταραχών. Στη περίπτωση των δύο αυτών "διαταραχών", το Τροπαίολο φέρεται να συνδράμει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων - "καθαρίζοντας" το ουροποιητικό σύστημα και καταπολεμώντας τις μολύνσεις της επιδερμίδας. Σύμφωνα με πολλούς βοτανοθεραπευτές, το μεγάλο πλεονέκτημα των "φυτικών αντιβιοτικών" είναι πως συνήθως δεν προκαλούν αλλεργίες και πως δεν καταστρέφουν την εντερική πανίδα. Σύμφωνα με τους βοτανοθεραπευτές, το Τροπαίολο είναι αποτελεσματικό σε μία ακόμη σειρά διαταραχών, όπως είναι οι λοιμώξεις των γεννητικών οργάνων, η βρογχίτιδα και η τριχόπτωση. Γενικά, το Τροπαίολο φέρεται να έχει έντονη αντιβιοτική δράση και να επιδρά θετικά στην αύξηση του αριθμού των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα. Με το τρόπο αυτό ενισχύει τους μηχανισμούς άμυνας του οργανισμού και συμβάλει στην αντιμετώπιση προβλημάτων που προκαλούνται από μολύνσεις.

Σύμφωνα με τους Βοτανοθεραπευτές, το Τροπαίολο μπορεί να γίνει αφέψημα αν το αφήσετε σε βραστό νερό για περίπου 10 λεπτά (υπολογίστε πως θα χρειαστείτε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένου βοτάνου για 1 "κούπα" ροφήματος). Σύμφωνα με τους βοτανοθεραπευτές μπορείτε να καταναλώνετε μέχρι και 3 κούπες Τροπαίολου την ημέρα (πρωί, μεσημέρι, βράδυ πριν από το γεύμα).

Αν δεν επιθυμείτε να "μπείτε" στη διαδικασία παρασκευής του αφεψήματος, τότε σας προτείνουμε να δείτε το 100% φυσικό βαμμα Τροπαίολου που προσφέρουμε στα Sensities.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Επιλόβιο (Willowherb) 100gr epilobium angustifolium
€ 4,90
Μανδραγόρας (Mandrake) 1Kg Atropa Mandragora
€ 174,20
Λαπάχο - Πάου ντ' Άρκο (Lapacho) 100gr Tabebuia impetiginosa
€ 5,90
Αthena 40gr Lelex
€ 7,00
Επιστροφή στην κορυφή