Τριγωνέλλα (Σκόνη) βότανο

Τιμή e-shop:
€ 2,90
€ 19,90Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1625
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Ονομασία trigonella foenum- graecum
Η τριγωνελλα (Trigonella foenum-graecum - fenugreek) είναι γνωστή με τις ονομασίες τριγωνίσκος, τήλι, ντηλιλίνα, ντοντιλίνα, στροφύλι, μοσχοσίταρο, τσιμένι. Για θεραπευτικούς σκοπούς χρησιμοποιούμε τους σπόρους και τα επίγεια τμήματα. Σε μορφή σκόνης χρησιμοποιείται και ώς μπαχαρικό. Στην Κίνα χρησιμοποιούν τους σπόρους και την σκόνη του φυτού, τα οποία θεωρούν αφροδισιακά και θερμαντικά για τα νεφρά και τα αναπαραγωγικά όργανα. Αυτό ίσως οφείλεται στις στεροειδείς σαπωνίνες που περιέχουν οι σπόροι και κατά συνέπεια η αλεσμένη σκόνη τους που μοιάζουν πολύ με τις ανθρώπινες σεξουαλικές ορμόνες.

Οι σπόροι της τριγωνέλλας που αλέθονται για να γίνουν σκόνη περιέχουν πρωτεΐνες, ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο και βιταμίνες Α, Β και C. Η τριγωνέλλα ως σκόνη δρα ως καθαρτικό, λιπαίνει το έντερο, και μειώνει τον πυρετό. Επίσης βοηθά στην μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και σακχάρου του αίματος και σε περιπτώσεις άσθματος και ιγμορίτιδας μειώνοντας τις βλέννες. Η τριγωνέλλα προάγει την παραγωγή γάλακτος στους μαστούς σε θηλάζουσες μητέρες. Είναι καλό για τα μάτια και για φλεγμονές και διαταραχές των πνευμόνων.

Δεν το λαμβάνουμε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γιατί δρα διεγερτικά στη μήτρα.

Αν δεν έχετε το χρόνο για τη προετοιμασία ενός αφεψήματος, τότε σας προτείνουμε να δείτε το 100% φυσικό και ιδιαίτερα ισχυρό Βαμμα Τριγωνελλας, το οποίο είναι σε υγρή μορφή και έτοιμο για κατανάλωση.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Ρόδο Ιεριχούς (Τεμάχιο) βότανο Anastatica hierochuntica
€ 8,90
Γύμνεμα βότανο Gymnema Sylvestre
€ 7,90 € 55,30
Μαρούβιο βότανο Marrubium Album
€ 3,90 € 27,30
Τανατσετο (Θηρανθεμις) βότανο Tanacetum vulgare
€ 3,90 € 27,30
Επιστροφή στην κορυφή