Φουμάρια - Καπνόχορτο (Fumitory) 100gr

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1630
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 100 gr
Εταιρεία Nature & Body
Ονομασία fumaria officinalis
Η Φουμάρια (Fumaria officinalis - fumitory) ή καπνόχορτο είναι επίσης γνωστή με τις ονομασίες καπνιά, μαγιασιλόχορτο , καπνίτης, στάχτερη, χιονίστρα, αγριοκουφίτης, καπνογόργιον και καρυδάλιον του Διοσκουρίδου. Είναι φυτό ποώδες, ετήσιο, ιθαγενές σε Ευρώπη και Βόρειο Αφρική και φύεται σε Ασία, Βόρειο Αμερική και Αυστραλία. Το όνομα της οφείλεται στο ότι μοιάζει με φυτό καπνού και έχει μακρά ιστορία χρήσης αφού οι ιδιότητές της ήταν γνωστές σε αρχαίους Έλληνες, Άραβες και πολλού λαούς της μεσαιωνικής Ευρώπης.

Η φουμάρια περιέχει επτά αλκαλοειδή (μεταξύ των οποίων φουμαρίνη και προτοπίνη), φουμαρικό οξύ, τανικό οξύ, κάλιο, μηλικό ασβέστιο, αμινοξέα και ρητίνη. Για θεραπευτικούς σκοπούς χρησιμοποιούνται τα αέρια μέρη του φυτού. Το βότανο δρα ως διουρητικό, υπακτικό και εξομαλυντικό. Μπορεί να δράσει και ως ήπιο πικρό υπνωτικό ή τονωτικό, το οποίο δρα στους εσωτερικούς λείους μυς, αυξάνοντας την περισταλτικότητα των εντέρων, τη διούρηση και την έκκριση της χολής, δρώντας παράλληλα ως αντιφλεγμονώδες και ελαφρύ ηρεμιστικό.

Το Καπνόχορτο έχει μεγάλη ιστορία στη θεραπεία δερματικών προβλημάτων, όπως το έκζεμα και η ακμή. Η δράση του μάλλον οφείλεται σε γενικό καθαρισμό του οργανισμού και γίνεται δια μέσου των νεφρών και του ήπατος. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για πλύσεις ματιών στην επιπεφυκίτιδα. Σε φλεγμονές των γυναικείων οργάνων λαμβάνεται εσωτερικά και γίνονται πλύσεις με το έγχυμα του φυτού. Συνδυάζεται καλά με το Άρκτιο και το Γάλιο.

Παρασκευάζεται ως έγχυμα ρίχνοντας ένα φλιτζάνι βραστό νερό σε 1-2 κουταλιές του τσαγιού ξηρό βότανο και το αφήνουμε σκεπασμένο για 10-15 λεπτά. Σουρώνουμε και πίνουμε τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα (για δερματικά προβλήματα). Για να δράσει ως ήπιο υπνωτικό παίρνουμε επί 20 ημέρες 3 φλιτζάνια του καφέ ημερησίως. Υπό μορφή βάμματος η δοσολογία είναι 1-2 ml βάμματος 3 φορές την ημέρα. Δεν πρέπει να υπερβαίνουμε τη συνιστώμενη δοσολογία γιατί στοιχεία που περιέχει (όπως η φουμαρίνη) μπορεί να προκαλέσουν τοξική αντίδραση.Αν δεν έχετε το χρόνο για τη προετοιμασία ενός αφεψήματος, τότε σας προτείνουμε να δείτε το 100% φυσικό και ιδιαίτερα ισχυρό Βαμμα Φουμαριας, το οποίο είναι σε υγρή μορφή και έτοιμο για κατανάλωση.

Δείτε επίσης

Μάτε (Mate) 1Kg Ilex paraguariensis
€ 34,30
Μουριά (Mulberry) 1Kg Morus Alba
€ 34,30
Ταραξάκο (Dandelion) 100gr taraxacum officinale
€ 3,90
Θρούμπι (Savory) 100gr satureja hortensis
€ 3,90
Αρτεμισία (Mugwort) 100gr Artemisia Vulgaris
€ 4,90
Επιστροφή στην κορυφή