Αμαμελίδα (Wiitch Hazel) 100gr

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2086
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Ονομασία Hamamelis virginiana
Βάρος 100 gr
Εταιρεία Nature & Body
Η Αμαμελιδα (Hamamelis virginiana) είναι ένα πολύ γνωστό φυτό (μεγάλος θάμνος ή σπανιότερα δέντρο) που θεωρείται πως προέρχεται από τη Βόρεια Αμερική. Είναι πλέον πολύ διαδεδομένη ως καλλωπιστικό φυτό και τη βρίσκουμε σε κήπους σε ολόκληρο το κόσμο.

Ιστορικά η Αμαμελίδα χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως βοτανο από τις ινδιάνικες φυλές της Βορείου Αμερικής. Η χρήση της περιλάμβανε κυρίως τη θεραπεία μολύνσεων των ματιών και την αντιμετώπιση τσιμπημάτων εντόμων, αιμορροΐδων, δυσεντεριών και δερματικών παθήσεων. Η Αμαμελίδα έρχισε να γίνεται γνωστή για τις ιδιότητες της από το 1848 και έπειτα, όταν ο Αμερικανός Theron T. Pond "εμπορευματοποίησε" το εκχύλισμα της με βάση τις γνώσεις που απέκτησε από τους ινδιάνους της φυλής Oneida.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία η Αμαμελίδα χρησιμοποιείται κυρίως εξωτερικά υπό τη μορφή κομπρέσας. Θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των αιμορροΐδων και της φλεβιτιδας, ενώ επίσης ως οφθαλμική πλύση θεωρείται πως αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις μολύνσεις των ματιών και την επιπεφικίτιδα. Γενικότερα η Αμαμελίδα θεωρείται πολύ καλή για την αντιμετώπιση αιμορραγιών. Η δράση της Αμαμελίδας θεωρείται πως οφείλεται στο γεγονός ότι συρρικνώνει τα αιμοφόρα αγγεία και τα επαναφέρει στο φυσιλογικό τους μέγεθος.

Σύμφωνα με τους Βοτανοθεραπευτές, η προετοιμασία μίας κομπρέσας είναι ιδιαίτερα απλή. Τοποθετήστε μία ποσότητα του βοτάνου μέσα σε μία κατσαρόλα, καλύψτε με νερό και σιγοβράστε για 10-15 λεπτά. Στραγγίξτε το βότανο και βουτήξτε ένα καθαρό πανί (πετσέτα, γάζα κτλ.) μέσα στο αφέψημα. Τοποθετήστε το πανί πάνω στην επιδερμίδα (όσο είναι ζεστό). Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε ένα κατάπλασμα τυλίγοντας το ίδιο το βότανο που έχετε βράσει σε μία γάζα και στερεώνοντας την επάνω στο σώμα.

Αν δεν επιθυμείτε να "μπείτε" στη διαδικασία παρασκευής του αφεψήματος, τότε σας προτείνουμε να δείτε το 100% φυσικό βαμμα Aμαμελιδας που προσφέρουμε στα Sensities.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Λεόνουρος - Μανοβοτανο (Motherwort) 1Kg leonurus cardiaca
€ 34,30
Νταμιάνα (Damiana) 1Kg turnera diffusa
€ 34,30
Γκουαράνα - Σπόροι (Guarana) 1Kg Paullinia cupana
€ 41,30
Τσιμιτσιφούγκα (Black Cohosh) 100gr Cimicifuga Racemosa
€ 9,90
Γλυκόριζα Βιολογική 30gr Health Trade Glycyrhiza glabra
€ 2,90
Επιστροφή στην κορυφή