Καλέντουλα (Pot Marigold) 100gr

€ 3,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2099
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 100 gr
Ονομασία calendula officinalis
Εταιρεία Nature & Body
Η Καλέντουλα (Calendula arvensis - pot marigold) προέρχεται από τη Κεντρική και Νότια Ευρώπη. Είναι μονοετές φυτό, το οποίο σπάνια ξεπερνάει τα 15εκ. σε ύψος.

Ιστορικά η Καλέντουλα φέρεται να έχει πάρει το όνομα της από τη λατινική λέξη kalendae η οποία ερμηνεύεται ως "πρώτη ημέρα του μήνα". Λέγεται πως ονομάστηκε έτσι γιατί οι Ρωμαίοι παρατήρησαν πως ανθίζει τις πρώτες ημέρες του κάθε μήνα. Τα πέταλα του άνθους της Καλέντουλας είναι βρώσιμα και υπάρχουν αναφορές πως κατά την αρχαιότητα οι Έλληνες και οι Πέρσες τα χρησιμοποιούσαν ως "γαρνιτούρα" σε κάποια από τα εδέσματα τους. Οι λαοί της Κεντρικής Ευρώπης (λ.χ. Γερμανοί) συνήθιζαν να προσθέτουν άνθη Καλέντουλας στις σούπες τους για να τους δώσουν "άρωμα". Κατά τη διάρκεια του Αμερικάνικου Εμφυλίου οι γιατροί - όταν υπήρχε έλλειψη φαρμάκων - φρόντιζαν με Καλέντουλα τις ανοιχτές πληγές, καθώς ήδη γνώριζαν τις αντισηπτικές ιδιότητες του φυτού.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία, η Καλέντουλα χρησιμοποιείται "εσωτερικά" (ρόφημα) για την αντιμετώπιση του έλκους και της επώδυνης εμμηνορρυσίας και "εξωτερικά" (κομπρέσα) για την περιποίηση πληγών, εγκαυμάτων και τσιμπημάτων εντόμων. Η Καλέντουλα θεωρείται πως είναι εξαιρετικό βότανο για το έλκος, τη γαστρίτιδα και τις λοιμώξεις του γαστρεντερικού συτήματος. Θεωρείται πως δρα και ως χωνευτικό. Παράλληλα η Καλέντουλα έχει τη φήμη πως είναι αποτελεσματική στους έντονους πόνους και τις κράμπες της περιόδου. Υποστηρίζεται πως η αποτελεσματικότητα της πιθανώς να οφείλεται στο γεγονός πως έχει σπασμολυτικές ιδιότητες.

Όταν η Καλέντουλα χρησιμοποιείται επιδερμικά, τότε οι ιδιότητες της - όπως περιγράφονται από πολλούς βοτανοθεραπευτές - είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Η Καλέντουλα θεωρείται πως έχει θαυμάσιες επουλωτικές αρετές, οι οποίες στηρίζονται στην αντισηπτική και αντιβακτηριακή της δράση. Έτσι η Καλέντουλα προτείνεται από τους Βοτανοθεραπευτές για την περιποίηση της ακμής, της φλεβίτιδας, των εκζεμάτων και των κρεατοελιών.

Αν θελετε βιολογικη Καλεντουλα επιλεξτε την συσκευασια των 20γρ.

Σύμφωνα με τους Βοτανοθεραπευτές, η Καλέντουλα μπορεί να γίνει αφέψημα αν βραστεί για 10-15 λεπτά σε νερό (υπολογίστε πως θα χρειαστείτε 5γρ. για την παρασκευή κάθε "κούπας" ροφήματος). Μπορείτε να καταναλώνετε μέχρι και 3 κούπες Καλέντουλας την ημέρα (πρωί, μεσημέρι, βράδυ πριν από το γεύμα). Αν θέλετε να προετοιμάσετε μία κομπρέσα, απλά τοποθετήστε μία ποσότητα του βοτάνου μέσα σε μία κατσαρόλα, καλύψτε με νερό και σιγοβράστε για 10-15 λεπτά. Στραγγίξτε το βότανο και βουτήξτε ένα καθαρό πανί (πετσέτα, γάζα κτλ.) μέσα στο αφέψημα. Τοποθετήστε το πανί πάνω στην επιδερμίδα (όσο είναι ζεστό). Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε ένα κατάπλασμα τυλίγοντας το ίδιο το βότανο που έχετε βράσει σε μία γάζα και στερεώνοντας την επάνω στο σώμα.

Αν δεν επιθυμείτε να "μπείτε" στη διαδικασία παρασκευής του αφεψήματος, τότε σας προτείνουμε να δείτε το 100% φυσικό βαμμα Καλέντουλας που προσφέρουμε στα Sensities.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Μέντα Βιολογική 15gr Grizo Prasino Mentha Piperita
€ 7,00
Αγριάδα (Couch Grass) 1Kg Elymus repens
€ 27,30
Μηδική (Alfalfa) 100gr Medicago sativa
€ 5,90
Δάφνη Βιολογική 20gr Health Trade pimenta racemosa
€ 2,90
Επιστροφή στην κορυφή