Ποτεντίλλη - Πεντάφυλλο 100gr

€ 6,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2109
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 100 gr
Εταιρεία Nature & Body
Ονομασία potentilla recta
Η Ποτεντιλλη (Potentilla recta) είναι ένα φυτό που έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο το κόσμο - πιθανολογείται πως προέρχεται από τη Μεσόγειο. Ανήκει στη μεγάλη οικογένεια Rosaceae η οποία περιλαμβάνει περισσότερα από 75 είδη φυτών.

Το όνομα Ποτεντιλλη (γράφεται στη Ελλάδα και Ποτεντίλα) πιθανολογείται πως προέρχεται από το λατινικό Potens το οποίο σημαίνει "ισχυρό" και το οποίο της δώθηκε λόγω των φαρμακευτικών ιδιοτήτων της. Η Ποτεντιλλη είναι γνωστή από την αρχαιότητα και αναφορές στις θεραπευτικές της δυνατότητες κάνουν τόσο ο Θεόφραστος όσο και ο Διοσκουρίδης (αν και δεν είναι σίγουρο αν αναφέρονται στο είδος erecta ή reptans). Από τις αναφορές αυτές, η Ποτεντίλλη φαίνεται πως χρησιμοποιούταν ως αντιπυρετικό και για την αντιμετώπιση της εσωτερικής αιμορραγίας και της ευκοιλιότητας.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία,η Ποτεντιλλη θεωρείται ένα από τα καλύτερα στυπτικά βότανα, αποτελεσματικό έναντι των αιμορραγιών και της διάρροιας. Η μεγάλη περιεκτικότητα του βοτάνου σε τανίνες, είναι εκείνη που φαίνεται να ευθύνεται για την ισχυρή στυπτική του δράση. Η Ποτεντιλλη λέγεται πως είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για τη θεραπεία της γαστρεντερίτιδας και της παρεπόμενης διάρροιας. Όταν η Ποτεντίλλη χρησιμοποιείται για γαργάρες, μπορεί να αντιμετωπίσει τη χαλαρότητα των ούλων ή/και να ανακουφίσει τα "πληγιασμένα" και ερεθισμένα ούλα. Όταν χρησιμοποιείται εξωτερικά, η Ποτεντίλλη περιποιείται πληγές και αμυχές της επιδερμίδας (λέγεται πως παρουσιάζει έντονα επουλωτική δράση), ενώ όταν χρησιμοποιείται για πλύση είναι κατάλληλη για την αντιμετώπιση της λευκόρροιας και των αιμορροΐδων.

Σύμφωνα με τους Βοτανοθεραπευτές, η Ποτεντιλλη μπορεί να γίνει αφέψημα αν βραστεί για 10-15 λεπτά σε νερό (υπολογίστε πως θα χρειαστείτε 1-2 κουταλιές βοτάνου ανά "κούπα" ροφήματος). Σύμφωνα με τους βοτανοθεραπευτές μπορείτε να καταναλώνετε μέχρι και 3 κούπες Ποτεντιλλης την ημέρα (πρωί, μεσημέρι, βράδυ πριν από το γεύμα).

Αν δεν επιθυμείτε να "μπείτε" στη διαδικασία παρασκευής του αφεψήματος, τότε σας προτείνουμε να δείτε το 100% φυσικό βαμμα Ποτεντιλλης που προσφέρουμε στα Sensities.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Σαμπούκος (Elder European)100gr sambucus ni gra
€ 5,90
Τριγωνέλλα (Σκόνη) 1Kg trigonella foenum- graecum
€ 19,90
Γέον (Wood Avens) 100gr Geum Urbanum
€ 11,90
Ευφραζία (Eyebright) 100gr Euphrasia Officinalis
€ 7,90
Σαπουνόχορτο 100gr saponaria officinalis
€ 4,90
Επιστροφή στην κορυφή