Αγριάδα (Couch Grass) 100gr

€ 3,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2139
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 100 gr
Ονομασία Elymus repens
Εταιρεία Nature & Body
H Αγριάδα (Agropyron repens ή Elymus repens - couch grass) είναι είναι ένα ποώδες, πολυετές φυτό χαμηλής ανάπτυξης το οποίο ανήκει στην οικογένεια Graminaecae και φυτρώνει κυρίως στο βόρειο ημισφαίριο. Τα φύλλα του είναι κίτρινα και στενόμακρα, σαν λεπίδες, και έχει ελαφρώς γλυκιά γεύση.

Τα κύρια συστατικά του φυτού (τριτισίνη,μαννιτόλη,ινοσιτόλη,βιταμίνες Α και Β, γλυκωσιδική βανιλλίνη, σαπωνίνη, κάλιοπυρίτιο, ,αγροπυρόνη, λεκτίνη, φλαβονοειδή, σίδηρος κ.α) φαίνεται πως επιδρούν ευεργετικά σε χρόνιες παθήσεις του δέρματος, ρευματικές παθήσεις αλλά και σε μυϊκούς σπασμούς. Φαρμακολογικές και κλινικές μελέτες παρέχουν ενδείξεις οτι η Αγριάδα μπορεί να συμβάλλει στη θεραπεία λοιμώξεων του ουροποιητικού και του αναπνευστικού συστήματος. Η παρουσία μαννιτόλης, σαπωνινών και βανιλλίνης φαίνεται οτι ευθύνεται για τη διουρητική-καθαρτική δράση του φυτού. Στη λαϊκή ιατρική, είναι γνωστό ότι προλαμβάνει τη δημιουργία πέτρας στα νεφρά και βοηθά στην αντιμετώπιση των ουρολοιμώξεων. Όσον αφορά τα προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος, αποτελεί ένα φυσικό φάρμακο για την ανακούφιση από το βρογχικό ερεθισμό, καθώς απαλύνει τις φλεγμονές που προκαλούν πονόλαιμο και βήχα και συμβάλει στην απόχρεμψη και την αποσυμφόρηση της αναπνοής. Η Αγριάδα χρησιμοποιείται επίσης ως διαιτητικό συστατικό για τους διαβητικούς ασθενείς.

Αν θελετε βιολογικη αγριαδα επιλεξτε την συσκευασια των 30γρ.

Συνιστώμενη δόση: Aπό 6 έως 10 gr βότανο ημερησίως σε μορφή αφεψήματος. Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους.

Δείτε επίσης

Shaman Tea φακελάκια by 50gr Sparoza
€ 8,90
Φραγκοσυκιά - Σκόνη (Opuntia) 100gr Opuntia ficus-indica
€ 14,90   € 12,90
Λουίζα Βιολογική 15gr Grizo Prasino aloysia triphylla
€ 6,90
Κυνόροδο Καρπός (Rosehip) 100gr Rosa canina
€ 4,90
Επιλόβιο (Willowherb) 100gr epilobium angustifolium
€ 4,90
Επιστροφή στην κορυφή