Βήχιο βότανο

€ 5,90
€ 41,30Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2144
Είδος Βότανα
Ονομασία tussilago farfara
Το Βήχιο (Tussilago farfara - coltsfoot) ή αλλιώς Χαμολεύκη, είναι ένα ποώδες, πολυετές φυτό με κίτρινα άνθη που μοιάζουν με μικρές μαργαρίτες. Φύεται σε υγρά εδάφη, κυρίως στην Ευρώπη και τη βόρεια Ασία. Στη χώρα μας συναντάται ευρέως την άνοιξη σε μεγάλο υψόμετρο. Τα άνθη του έχουν ευχάριστη οσμή και γλυκιά, αρωματική γεύση. Περιέχουν αρνιδιόλη, φαραδιόλη, τανίνη, βλεννίνη, φλαβονοειδή, ταραξανθίνη, και αιθέριο έλαιο.

Το Βήχιο είναι γνωστό απο τους αρχαίους χρόνους κυρίως ως φάρμακο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του αναπνευστικού. Ο Έλληνας γιατρός Διοσκουρίδης καθώς και ο Ιπποκράτης, το συνιστούσαν για την θεραπεία του χρόνιου βήχα, της καταρροής, του ερεθισμένου λαιμού, της βρογχίτιδας και του άσθματος, καθώς διαθέτει αποχρεμπτικές και μαλακτικές ιδιότητες, που οφείλονται στις σαπωνοειδείς, φλαβονικές και άλλες πολύτιμες ουσίες που περιέχει. Χρησιμοποιείται επίσης για την ανακούφιση από αρθριτικούς και ρευματικούς πόνους καθώς απο τον πονόδοντο πάντα σε μορφή αφεψήματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το βήχιο σε μεγάλες ποσότητες θεωρείτε τοξικό. Συμβουλή από γιατρό ή/και βοτανοθεραπευτή θεωρείται απαραίτητη για την χρήση του. Απαγορεύεται η χρήση του σε παιδιά ή σε άτομα με προβλήματα στο συκώτι.

Δείτε επίσης

Αχίλλεα Grizo Prasino Bio 30gr achillea millefolium
€ 6,90   € 5,90
Πασιφλώρα βότανο passiflora incarnata
€ 2,90 € 4,90 € 34,30
Δάφνη BIO από την Health Trade pimenta racemosa
€ 2,90
Σαλικάρια βότανο Lythrum salicaria
€ 9,90 € 69,30
Shaman Tea φακελάκια by Sparoza 50gr
€ 8,90   € 6,90
Επιστροφή στην κορυφή