Ρόδο Ιεριχούς (Jericho Rose) 1Τεμάχιο

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2155
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Ονομασία Anastatica hierochuntica
Βάρος 1 τεμάχιο
Εταιρεία Nature & Body
Το Ρόδο της Ιεριχούς είναι το αποξηραμένο άνθος του φυτού Anastatica hierochuntica. Πρόκειται για ένα φυτό που αντέχει σε δύσκολες συνθήκες και, μάλιστα, δεν «πεθαίνει» ποτέ! Το παράδοξο με αυτό είναι ότι μπορεί να επιβιώνει για χρόνια σε ξερή κατάσταση, μέχρι να ζωντανέψει και να πρασινίσει με λίγο νερό! Πρωτοήρθε στην Ευρώπη πριν από 1.000 περίπου χρόνια από τους Σταυροφόρους, οι οποίοι το θεωρούσαν ιερό φυτό. Το «Ρόδο της Ιεριχούς» προέρχεται από την έρημο του Ισραήλ και της Ιορδανίας και οι ντόπιοι πιστεύουν ότι φέρνει καλοτυχία και καλή υγεία, ενώ συνδέεται έντονα και με τη χριστιανική θρησκεία.

Ο μύθος λέει πως συντρόφευε την Παναγία στο μοναχικό της ταξίδι από τα Ιεροσόλυμα στην Αίγυπτο και πως, από σεβασμό στην Χάρη της ,«άνοιγε» δίπλα Της σε κάθε Της στάση και έκλεινε πάλι για να ακολουθήσει τα βήματα Της μες στην έρημο, κάθε φορά που εκείνη συνέχιζε το δρόμο Της! Η Παναγία δάκρυσε από συγκίνηση και τα ρόδα άνοιξαν από τα δάκρυα Της! Εκείνη τα ευλόγησε να μην πεθαίνουν ποτέ!!!

Στους καθολικούς και ιδιαίτερα στην Γερμανία το χαρίζουν στα νέα ζευγάρια για να κάνουν σύντομα παιδί. Στην Αρχαία Αίγυπτο πίστευαν πως το ρόδο και η ενέργεια του προστατεύει το χώρο από πάσης φύσεως «δηλητήρια»! Στην Κρήτη οι γιαγιάδες στα μπαούλα που φύλασσαν τα προικιά που κεντούσαν στις εγγονές τους, έβαζαν και το ρόδο με την πρόθεση να παντρευτούν όποιον η καρδιά τους επιθυμεί αλλά και για να έχουν γονιμότητα και η τύχη τους να «ανοιχτεί» όπως το ρόδο! Στην Κωνσταντινούπολη και την Σμύρνη το ρόδο συμβόλιζε «άνοιγμα» στην απόλαυση της ζωής, ήταν σύμβολο αφθονίας και έρωτα.

Για να ενεργοποιήσετε τις ενεργειακές του ιδιότητες ακολουθήστε τις εξής οδηγίες: Τοποθετήστε το σε ένα μπωλ και βάλτε του λίγο νερό (μην το σκεπάσετε με νερό για να μην σας σαπίσει). Μέσα σε λίγα 24ωρα, αυτό που πριν έμοιαζε με ξερή ρίζα θα ανοίξει, θα πρασινίσει και θα ανθήσει! Αλλάζετε καθημερινά το νερό για τρεις εβδομάδες, βγάλτε το έξω από το μπωλ και αφήστε το να στεγνώσει. Το ρόδο θα ξανακλείσει και θα γίνει όπως ήταν αρχικά. Μπορείτε να επαναλάβετε την ίδια διαδικασία όσες φορές θέλετε αρκεί να μην το αφήσετε να σαπίσει στην χλωρή του κατάσταση.

Στο Sensities το ροδο της Ιεριχούς σας προσφέρεται ως αποξηραμένο κομμάτι, έτοιμο για χρήση.

Δείτε επίσης

Σαμπούκος (Elder European) 1Kg sambucus ni gra
€ 41,30
Μαρούβιο (Horehound) 100gr Marrubium Album
€ 3,90
Καλέντουλα (Pot Marigold) 100gr calendula officinalis
€ 3,90
Φασκόμηλο (Sage) 100gr Salvia fruticosa
€ 2,90
Shaman Tea φακελάκια by 50gr Sparoza
€ 8,90
Επιστροφή στην κορυφή