Φραγκοσυκιά - Σκόνη (Opuntia) 100gr

€ 14,90 € 12,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2547
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Ονομασία Opuntia ficus-indica
Βάρος 100 gr
Εταιρεία Nature & Body
Το κακτοειδές αυτό φυτό έλκει την καταγωγή του από την Κεντρική Αμερική αλλά συναντάται ευρέως και σε πολλά μέρη της Ελλάδας, κυρίως σε ξηρές περιοχές. Το ύψος του φτάνει τα 5 μέτρα. Οι καρποί του είναι γλυκείς δροσεροί και εύγευστοι, αλλά φέρουν λεπτές οξύτατες ακίδες, πράγμα που δυσχεραίνει τη συλλογή και τον καθαρισμό τους. Το χρώμα τους είναι κίτρινο, πορτοκαλί ή κοκκινωπό. Τα ξεφλουδισμένα φρούτα τρώγονται ωμά. Χρησιμοποιούνται επίσης τα φύλλα και οι σπόροι.

Η φραγκοσυκιά είναι ένα φυτό με αξιόλογες θεραπευτικές ιδιότητες. Το κιτρικό και μηλικό οξύ που περιέχει, βοηθά στην καλή πέψη μέσω του μεταβολισμού των σακχάρων (κύκλος Krebs), και αυξάνει τη σωματική αντοχή. Είναι πλούσιο σε μαγνήσιο και ταυρίνη, ουσίες σημαντικές για την υγεία του εγκεφάλου και της καρδιάς, καθώς και σε φλαβονοειδή, αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν τις αρτηρίες, τα νεύρα, τους οφθαλμούς και τις αρθρώσεις. Ο καρπός και τα φύλλα του φυτού χρησιμοποιούνται επίσης ως φυσικά διουρητικά και αντιδιαρροϊακά.

Το φραγκόσυκο είναι ένα φρούτο πολύ πλούσιο σε βιταμίνη C καθώς και άλλα πολύτιμα στοιχεία για τον οργανισμό, όπως κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, νιασίνη και θειαμίνη. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε ασβέστιο συμβάλλει στην καταπόλέμηση της οστεοπόρωσης και στη διατήρηση της υγείας του μυοσκελετικού συστήματος. Οι ίνες που περιέχουν τα φύλλα του πιστεύεται ότι ευθύνονται για την ικανότητα του κάκτου να μειώνει το σάκχαρο στο αίμα καθώς και τα επίπεδα των λιπιδίων. Τα εκχυλίσματα φραγκόσυκου κατεβάζουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα των διαβητικών, καθώς και σε υγιή άτομα με ανεβασμένα επίπεδα γλυκόζης. Ταυτόχρονα δημιουργείται η αίσθηση του κορεσμού, μειώνεται το αίσθημα της πείνας και, κατ’ επέκταση, προλαμβάνεται η παχυσαρκία.

Όταν θέλουμε το βότανο ως διουρητικό, χρησιμοποιούμε το αφέψημα των ανθέων σε μορφή σκόνης. Βράζουμε 25 γραμμάρια σκόνης σε ένα λίτρο νερό. Όσο το νερό εξατμίζεται με το βράσιμο προσθέτουμε σταδιακά νερό ίσης ποσότητας (1 λίτρο) έτσι ώστε τελικά θα έχουμε το αφέψημα ενός λίτρου. Αφήνουμε το αφέψημα ήρεμο για 24ώρες και στη συνέχεια το σουρώνουμε πρώτα μέσα από πάνινο φίλτρο και στη συνέχεια μέσα από χάρτινο, έτσι ώστε να απαλλαγεί από το μεγαλύτερο μέρος του γλισχραματώδους εναιωρήματος που σχηματίζεται μετά την ψύξη. Από το φιλτραρισμένο αυτό υγρό πίνουμε ένα φλιτζάνι του καφέ κάθε δύο ώρες.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ. .

Δείτε επίσης

Επιλόβιο Βιολογικό 30gr Health Trade epilobium angustifolium
€ 2,90
Πράσινο Τσάι Matcha Βιολογικό 30gr Health Trade
€ 8,90   € 4,90
Ποτεντίλλη - Πεντάφυλλο 100gr potentilla recta
€ 6,90
Μπετόνικα - Πριονίτης (Wood Betony) 100gr Betonica officinalis
€ 6,90   € 4,90
Επιστροφή στην κορυφή