Καμου Καμου (Camu Camu) 100gr

€ 19,90 € 12,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2553
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Ονομασία Myrciaria dubia
Βάρος 100 gr
Εταιρεία Nature & Body
Το Camu camu (Myrciaria dubia ) είναι ένα δέντρο που φύεται στις όχθες του Αμαζονίου, στο Περού και στη Βραζιλία. Φτάνει τα 5 μέτρα ύψος και παράγει κόκκινους καρπούς, με υπέροχο άρωμα και χρώμα, που μοιάζουν με κεράσια . Οι κάτοικοι των περιοχών του Αμαζονίου τρέφονταν εδώ και αιώνες με τους καρπούς του δέντρου, αλλά τα τελευταία χρόνια, η καλλιέργειά του εντατικοποιήθηκε λόγω της αυξημένης ζήτησης που υπάρχει από πολλές χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας, όταν έγιναν γνωστά τα οφέλη που προσφέρει το φρούτο αυτό στον ανθρώπινο οργανισμό. .

Ο καρπός αυτός διαθέτει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C από οποιοδήποτε άλλο φρούτο ή λαχανικό στον πλανήτη. Στα 100γραμμάρια καρπού περιέχονται 2-3 γραμμάρια βιταμίνη C, εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό αν αναλογιστεί κανείς ότι το πορτοκάλι διαθέτει μόλις 0,05 γρ. βιταμίνης C στα 100 γρ. Δηλαδή, το καμύ καμύ προσφέρει στον οργανισμό 50 φορές περισσότερη βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι! Είναι επίσης πλούσιο σε άλλα πολύτιμα συστατικά όπως φλαβονοειδή, ανθοκυανίνες φλαβονόλες, κατεχίνες, δελφινιδίνη 3, γλυκοζίτη και ελλαγικό οξύ.

Η υψηλή περιεκτικότητα του καρπού αυτού σε βιταμίνη C, τον κατέστησε αντκείμενο μελέτης σε πληθώρα επιστημονικών ερευνών, ιδιάιτερα τα τελευταία χρόνια που το διεθνές επιστημονικό και ευρύτερο κοινωνικό ενδιαφέρον έχει στραφεί προς τις λεγόμενες υπερ-τροφές (super foods). Η επιστήμη της διαιτολογίας αναζητά τροφές με τη μέγιστη περιεκτικότητα σε βιταμίνες και άλλα πολύτιμα συστατικά που θα θωρακίζουν τον οργανισμό από τις ασθένειες και θα του προσφέρουν ενέργεια και υγεία.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2008 από το Journal of Cardiology, το Camu Camu μπορεί να καταπόλεμήσει τη φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες, Στο συγκεκριμένο πείραμα, μία ομάδα καπνιστών λάμβανε χάπια με βιταμίνη C για μία εβδομάδα, ενώ μία άλλη ομάδα καπνιστών κατανάλωνε δύο μερίδες φρέσκα φρούτα καμύ καμύ για το ίδιο χρονικό διάστημα. Στο τέλος της περιόδου θεραπείας, τα μέλη της camu camu ομάδας έδειξαν μια σημαντική μείωση σε ορισμένους δείκτες της φλεγμονής και του οξειδωτικού στρες. Στα μέλη της άλλης ομάδας δεν παρατηρήθηκε βελτίωση.

Σύμφωνα με τα σύγχρονα επιστημονικά ευρήματα, η βιταμίνη C παίζει σημαντικό ρόλο στην λειτουργία του νευρικού και του μυοσκελετικού συστήματος, καθώς και στην πρόληψη των χρόνιων ασθενειών. Στη φυσική της μορφή, η βιταμίνη C είναι ένα αντιοξειδωτικό που εμποδίζει τις ελεύθερες ρίζες να προκαλέσουν βλάβη στο DNA των κυττάρων. Αυτό έχει ως απότέλεσμα τη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου και καρδιακών παθήσεων . Η βιταμίνη C προλαμβάνει επίσης τα κρυολογήματα και τη γρίπη. Πρόκειται για μια εξαιρετική φυσική θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Παρασκευή ροφήματος. Χρησιμοποιείστε 30 γραμμάρια από το φυτό για μισό λίτρο νερό. Βάζετε το φυτό μέσα σε κρύο νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 5-10 λεπτά. Το απόσύρετε από τη φωτιά, το αφήνετε για 5-10 λεπτά, και έπειτα το σουρώνετε.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Summer Tea 40gr Lelex
€ 7,00
Πασιθέη Αντιστρές 40gr Lelex
€ 7,00
Βήχιο (Coltsfoot) 100gr tussilago farfara
€ 5,90
Μέντα Φλισκούνι Βιολογική 20gr Health Trade mentha aquatica
€ 2,90
Φασκόμηλο (Sage) 100gr Salvia fruticosa
€ 2,90
Επιστροφή στην κορυφή