Γκουαράνα (Σκόνη) βότανο

Τιμή e-shop:
€ 12,90
€ 90,30Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2554
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Ονομασία Paullinia cupan
H Γκουαρανά (Paullinia cupana) είναι ένα αναριχητικό φυτό που προέρχεται από τον Αμαζόνιο και είναι κοινό στη Νότια Αμερική . Καλλιεργείται πλέον σε ολόκληρο το κόσμο. Χρήσιμο μέρος του φυτού είναι οι σπόροι του, οι οποίοι γίνονται και σκόνη.

To χρησιμοποιούσαν εδώ και πολλά χρόνια και πήρε το όνομα του από τους Ινδιάνους Guaranis της Ουρουγουάης και της Παραγουάης για τις διεγερτικές και τονωτικές του ιδιότητες.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία η Γκουαρανά χρησιμοποιείται από τους θεραπευτές κυρίως για την αντιμετώπιση πονοκεφάλων και ημικρανιών καθώς και για την αντιμετώπιση φαινομένων νευρικής εξάντλησης και κατάθλιψης. Η δραστική ουσία γκουαρανίνη που περιέχει το βότανο είναι παρόμοια με την καφεϊνη, μόνο που η περιεκτικότητα της (μέχρι 7%) είναι μεγαλύτερη από εκείνη του καφέ (μέχρι 2%). Η γκουαρανίνη σε συνδυασμό με δύο ακόμη αλκαλοειδή που περιέχει η Γκουαρανά (theobromine και theophylline), έχουν ως αποτέλεσμα την τόνωση και αναζωογόνηση του νευρικού συστήματος. Για το λόγο αυτό η Γκουαρανά θεωρείται ότι βοηθάει στην αντιμετώπιση των πονοκεφάλων και σε περιπτώσεις κατάθλιψης που οφείλεται σε νευρική εξάντληση. Το χαρακτηριστικό της γκουαρανίνης είανι πως απορροφάται από τον οργανισμό σε πολύ χαμηλότερους ρυθμούς από ότι η καφεϊνη έχοντας ως αποτέλεσμα η "ενέργεια" που προσφέρει να διαρκεί πολύ περισσότερο από εκείνη του καφέ.

Η Γκουαρανά σήμερα συμπεριλαμβάνεται σε πάρα πολλά σκευάσματα που αφορούν την βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων καθώς και σε σκευάσματα που αντιμετωπίζουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας. Επίσης, λόγω της διουρητικής της δράσης, έχει γίνει απαραίτητο συστατικό σε πολλά φυτικά προϊόντα διαίτης.

Πέρα όλων των άλλων, η Γκουαράνα περιέχει τανίνες, σαπωνίνες και ξανθίνες.

Η κατανάλωση της Γκουαρανά δεν συνίσταται να γίνεται για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα και από άτομα που παρουσιάζουν αντιδράσεις στη καφεϊνη. Προετοιμάστε ένα ρόφημα προσθέοντας 1-2 κουταλάκια του βοτάνου σε μία κούπα βρασμένου νερού (3 φορές την ημέρα).

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Αμαμελίδα βότανο Hamamelis virginiana
€ 8,90 € 62,30
Μπετόνικα (Πριονίτης) βότανο Betonica officinalis
€ 6,90   € 4,90 € 46,90   € 34,30
Άρκτιο βότανο Arctium lappa
€ 4,90 € 34,30
Λαπάχο (Πάου ντ' Άρκο) βότανο Tabebuia impetiginosa
€ 5,90 € 41,30
Ιβίσκος Bio Health Trade 20gr hibiscus sabdariffa
€ 2,90
Επιστροφή στην κορυφή