Ακάι (Σκόνη) βότανο

€ 19,90
€ 139,30Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2564
Είδος Βότανα
Ονομασία euterpe oleracea
Το Acai palm (Εuterpe oleracea) είναι ένα είδος φοίνικα με πτεροειδή φύλλα που φτάνει τα 30 μέτρα ύψος. Φύεται κυρίως στα υγρά τροπικά δάση της Βραζιλίας και του Περού. Ο καρπός του, γνωστός ως μούρο acai, είναι ένα μικρό, στρογγυλό, μαύρο-μωβ μούρο που μοιάζει με μικρό σταφύλι. Σύγχρονες επιστημονικές έρευνες επιβεβαιώνουν ότι αυτό το μικρό αυτό μούρο είναι ένα από τα πιο θρεπτικά φρούτα στον κόσμο. Η παγκόσμια ζήτηση για τα φρούτα αυτά έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια και η καλλιέργειά του στη Λατινική Αμερική έχει εντατικοποιηθεί. Στην Ευρώπη συνήθως πωλείται σε επεξεργασμένη μορφή επειδή ο φρέσκος καρπός είναι αρκετά εύθραυστος και αυτό δυσκολεύει τη μεταφορά του.

Το μούρο Ακάι παρουσιάζει μία αξιοσημείωτη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών που βοηθούν στην καταπόλέμηση της πρόωρης γήρανσης. Διαθέτει 10 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από τα κόκκινα σταφύλια και 20 φορές περισσότερες ανθοκυανίνες από το κόκκινο κρασί. Επιπλέον, η υψηλή περιεκτικότητά του σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες και φυτοστερόλες βοηθά στη διατήρηση της υγείας του καρδιαγγειακού και του πεπτικού συστήματος. Τα συστατικά αυτά βοηθούν τις μεμβράνες των κυττάρων να γίνουν πιο εύπλαστες, με απότέλεσμα όλες οι ορμόνες, οι νευροδιαβιβαστές και οι υποδοχείς της ινσουλίνης να λειτουργούν πιο απόδοτικά. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί τα υψηλά επίπεδα ινσουλίνης δημιουργούν φλεγμονές. Τέλος, ο συνδυασμός αμινοξέων και πολύτιμων ιχνοστοιχείων που δεν περιέχονται σε άλλα φρούτα, είναι ζωτικής σημασίας για την σωστή λειτουργία του μυοσκελετικού συστήματος.

Το Πανεπιστήμιο του Τέξας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα πραγματοποίησαν μία έρευνα σχετικά με τη θρεπτική αξία και την αντιοξειδωτική δράση αυτού του εξωτικού καρπού. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το μούρο περιείχε πράγματι τεράστιες ποσότητες θρεπτικών και αντιοξειδωτικών στοιχείων, τα οποία, επιπλέον, παρουσιάζουν πολύ υψηλά ποσοστά απόρρόφησης από τον οργανισμό. Η συχνή κατανάλωσή του προσφέρει στον οργανισμό αυξημένη ενέργεια, αντοχή στα κρυολογήματα, νεανικό δέρμα και καλή κυκλοφορία του αίματος.

Παρασκευή ροφήματος. Χρησιμοποιήστε 30 γραμμάρια από τη σκόνη για μισό λίτρο νερό. Βάζετε τη σκόνη μέσα σε κρύο νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 5-10 λεπτά. Το απόσύρετε από τη φωτιά, το αφήνετε για 5-10 λεπτά, και έπειτα το σουρώνετε.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Καλέντουλα Grizo Prasino Bio βότανο 30gr calendula officinalis
€ 6,90
Λάμιο (Λαβρόχορτο) βότανο lamium album
€ 4,90 € 34,30
Σιταρόχορτο 100gr triticum aestivum
€ 3,90
Επιστροφή στην κορυφή