Κράνα βότανο

Τιμή e-shop:
€ 6,90
€ 48,30Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 2850
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Ονομασία Cornus Mas
Η Κρανιά (Cornus Mas) είναι ένα φυλλοβόλο δέντρο με χαρακτηριστικούς κόκκινους, σαρκώδεις καρπούς και ιδιαίτερα σκληρό κορμό. Είναι ένα από τα 40 περίπου είδη του γένους Cornus, της οικογένειας Cornaceae, που περιλαμβάνει πλήθος φαρμακευτικών φυτών. Στην Ευρώπη, και κυρίως στην Ελλάδα, το γένος Cornus εκπροσωπείται από το είδος Cornus Mas. Η λατινική ονομασία του φυτού προέρχεται από την ελληνική λέξη κέρας (κέρατο), με το οποίο παρομοιάζεται ο ιδιαίτερα ανθεκτικός κορμός του, τον οποίο χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες για την κατασκευή όπλων.

Η πρώτη γραπτή αναφορά στα Κράνα γίνεται από τον Όμηρο. Η Κίρκη μεταμορφώνει τους συντρούφους του Οδυσσέα σε γουρούνια, προρφέροντάς τους αυτόν τον καρπό. Φαίνεται ότι οι αρχαίοι Έλληνες απέδιδαν στα Κράνα μαγικές ιδιότητες. Ο Θεόφραστος επίσης, στα γραπτά του, τα συστήνει για τη θεραπεία διαφόρων γαστρεντερικών διαταραχών.

Στην παραδοσιακή ιατρική χρησιμοποιούνταν ο καρπός, ο φλοιός, οι βλαστοί και οι ρίζες του φυτού για τη θεραπεία παθήσεων του πεπτικού αλλά και του καρδιαγγειακού συστήματος. Σύμφωνα με εθνοφαρμακολογική μελέτη του τμήματος Συστηματικής Βοτανικής και Φυτογεωγραφίας της Βιολογικής σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, η Κρανιά χρησιμοποιείται ως αναλγητικό, αντιπυρετικό, αιμοστατικό, καταπραϋντικό, στυπτικό, κατά της διάρροιας, της δυσεντερίας, των κολικών και των πόνων περιόδου, αλλά και ως γενικό τονωνικό του οργανισμού.

Σύμφωνα με τη σύγχρονη ιατρική έρευνα, οι ανθοκυάνες, τα κύρια συστατικά του καρπού, σχετίζονται με τη μείωση των καρδιακών νοσημάτων και των παθήσεων του διαβήτη, τη μείωση της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων στο αίμα, καθώς και τη μείωση της παχυσαρκίας. Πειράματα σε ποντίκια τα οποία διατρέφονταν με τροφές πολύ πλούσιες σε λιπαρά, και στα οποία χορηγήθηκε ποσότητα ανθοκυάνων, κατέδειξαν την ικανότητα της ουσίας να μειώνει την πρόσληψη βάρους έως και 25%, καθώς και να αυξάνει τα επίπεδα της ινσουλίνης.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ .

Δείτε επίσης

Κατουάμπα βότανο (Σκόνη) Erythroxylum Catuaba
€ 6,90 € 14,90 € 48,30
Αρκτοστάφυλος βότανο uva ursi
€ 6,90 € 48,30
Λεβάντα βότανο Lavandula angustifolia
€ 2,90 € 3,50 € 24,50
Μέντα Grizo Prasino Bio 15gr Mentha Piperita
€ 6,90
Επιστροφή στην κορυφή