Λουίζα Βιολογική 15gr Grizo Prasino

€ 6,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 4180
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 15 gr
Ονομασία aloysia triphylla
Προέλευση Hellas
Barcode 5213009621076
Εταιρεία Grizo Prasino
Λουίζα - Sensities

Τα ελληνικά βιολογικά βότανα με την επωνυμία «δρόγη» αποτελούν μία συλλογή από 16 είδη αρωματικών φυτών, με απαράμιλλη γεύση, αυθεντικό άρωμα και μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες, που προλαμβάνουν και ανακουφίζουν, ως άλλο βάλσαμο, δυσάρεστες σωματικές και ψυχικές καταστάσεις.
Στην αποδεδειγμένη ευεργετική επίδραση των βοτάνων της «δρόγη», συντείνει το γεγονός ότι προσφέρονται όχι τριμμένα αλλά ολόκληρα, φύλλα, άνθη ή ρίζες, χωρίς να υποβαθμίζονται, χωρίς να χάνεται κανένα τους συστατικό στο δρόμο της επεξεργασίας, προς όφελος της γεύσης, του αρώματος και της ουσίας τους.

Σημαντικό κομμάτι της διατήρησης των συστατικών των βοτάνων της «δρόγη» αποτελεί και η συσκευασία, η οποία επιλέχθηκε με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να διατηρεί αναλλοίωτη τη γεύση, το άρωμα και όλες τις πολύτιμες για τον οργανισμό ιδιότητες των βοτάνων. Μέσα σε κάθε συσκευασία υπάρχουν φακελάκια μιας χρήσης, ώστε με μια κούπα και ζεστό νερό να ξεδιπλώνεται το απόσταγμα του κύκλου μιας ζωής, από το σπόρο στο αποξηραμένο τελικό προϊόν.

Η Λουΐζα είναι μικρός φυλλοβόλος θάμνος, αυτοφυής στη νότια Αμερική, εξαπλωμένος σε βόρεια Αμερική και Ευρώπη. Η καλλιέργειά της συνδέεται με τη χρήση της στη μαγειρική και το λεμονάτο άρωμά της που γίνεται ακόμη πιο έντονο όταν τρίβονται τα φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα της διατηρώντας επί μακρόν την υπέροχη ευωδιά τους. Το φυτό αναπτύσσεται σε ύψος στα 2 μέτρα, προτιμά την ηλιοφάνεια και το έντονο πότισμα, ενώ μπορεί να επιβιώσει σε ήπιους χειμώνες.

Δεν είναι σίγουρο αν το όνομά της το πήρε από την πριγκίπισσα της Πάρμα, Μαρία Λουίζα (1748 – 1819), που αργότερα έγινε βασίλισσα της Ισπανίας, είναι όμως απολύτως βέβαιο ότι οι Ισπανοί την έφεραν στην υπόλοιπη Ευρώπη τον 18ο αι., όπου χρησιμοποιείται ευρέως έως σήμερα ως άρωμα μεγάλων οίκων ομορφιάς, αγαπημένο της Σκάρλετ Ο Χάρα στο «Όσα παίρνει ο άνεμος» και της Λώρα στο «Μικρό σπίτι στο λιβάδι»! Η παράδοση θέλει τη λουϊζα να βοηθά μια κοπέλα να κατακτήσει το αγόρι που έχει ερωτευτεί, ενώ το τσάι της κρατούσε τους εφιάλτες μακριά.

Τα αποξηραμένα φύλλα της μπορούν να τοποθετηθούν σε τούλινο ή υφασμάτινο σακουλάκι και να αρωματίσουν σεντόνια και πετσέτες, το αιθέριο έλαιο από τα φύλλα της χρησιμοποιείται σε αρώματα και σαπούνια, ενώ ένα δυνατό έγχυμα λουίζας προστίθενται σε μπανιέρα με νερό χαλαρώνοντας ψυχή και σώμα.

Η Λουίζα δεν έχει πάρει τη θέση που της αναλογεί στον κόσμο των θεραπευτικών βοτάνων, τουλάχιστον όχι τόσο όσο το φασκόμηλο, η μέντα και το θυμάρι, ενώ έχει γίνει γνωστή για την ιδιότητά της να βοηθά στη λιποδιάλυση και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, λόγω της διουρητικής της δράσης. Ωστόσο, η Λουίζα βοηθά στην πέψη, ενώ αναφέρεται ως τονωτικό για το στομάχι και τα έντερα. Στις ιδιότητές της αναφέρεται ως αντιπυρετικό, σπασμολυτικό και καταπραϋντικό βοηθώντας στην αντιμετώπιση της δυσπεψίας και του φουσκώματος. Το έγχυμα λουίζας μπορεί να είναι ιδιαίτερα καταπραϋντικό αν λαμβάνεται το βράδυ μαζί μ’ ένα κουταλάκι μέλι, όμως η χρήση της σε υψηλές δόσεις για μεγάλα χρονικά διαστήματα μπορεί να ερεθίσει το στομάχι. Το κατάπλασμα λουίζας αναφέρεται ότι μειώνει το πρήξιμο στα μάτια.

Το αιθέριο έλαιο Λουίζας αναμιγνύεται ιδανικά με λεβάντα, δεντρολίβανο, πορτοκάλι και άλλα εσπεριδοειδή και συντελεί σ’ ένα εξαιρετικό μασάζ σώματος που χαλαρώνει τους μύες και ανακουφίζει αποτελεσματικά από τις κράμπες. Η χρήση του μπορεί να οδηγήσει σε φωτοευαισθησία γι’ αυτό και δεν πρέπει να επαλείφεται πριν την έκθεση στον ήλιο, ενώ μπορεί να αποδειχθεί ερεθιστικό στα ευαίσθητα δέρματα.

Δείτε επίσης

Ναστούρτιο (Νεροκάρδαμο) 100gr nasturtium officinale
€ 4,90
Βερμπάσκο - Φλομος (Common Mullein) 1Kg Verbascum thapsus
€ 41,30
Αρώνια (Aronia) 100gr Aronia Melanocarpa
€ 2,50
Ευκάλυπτος Βιολογικός 30gr Health Trade eucalyptus globulus
€ 2,90
Εχινάκεια Βιολογική 40gr Grizo Prasino echinacea purpurea
€ 7,20
Επιστροφή στην κορυφή