Αλθαία Βιολογική 20gr Grizo Prasino

€ 6,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 4181
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Ονομασία Althaea officinalis
Βάρος 20 gr
Προέλευση Hellas
Εταιρεία Grizo Prasino
Barcode 5213009620017
Αλθαία Δρόγη

Τα ελληνικά βιολογικά βότανα με την επωνυμία «δρόγη» αποτελούν μία συλλογή από 16 είδη αρωματικών φυτών, με απαράμιλλη γεύση, αυθεντικό άρωμα και μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες, που προλαμβάνουν και ανακουφίζουν, ως άλλο βάλσαμο, δυσάρεστες σωματικές και ψυχικές καταστάσεις.
Στην αποδεδειγμένη ευεργετική επίδραση των βοτάνων της «δρόγη», συντείνει το γεγονός ότι προσφέρονται όχι τριμμένα αλλά ολόκληρα, φύλλα, άνθη ή ρίζες, χωρίς να υποβαθμίζονται, χωρίς να χάνεται κανένα τους συστατικό στο δρόμο της επεξεργασίας, προς όφελος της γεύσης, του αρώματος και της ουσίας τους.

Σημαντικό κομμάτι της διατήρησης των συστατικών των βοτάνων της «δρόγη» αποτελεί και η συσκευασία, η οποία επιλέχθηκε με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να διατηρεί αναλλοίωτη τη γεύση, το άρωμα και όλες τις πολύτιμες για τον οργανισμό ιδιότητες των βοτάνων. Μέσα σε κάθε συσκευασία υπάρχουν φακελάκια μιας χρήσης, ώστε με μια κούπα και ζεστό νερό να ξεδιπλώνεται το απόσταγμα του κύκλου μιας ζωής, από το σπόρο στο αποξηραμένο τελικό προϊόν.

Η Αλθαία, γνωστή και ως δενδρομολόχα ή νερομολόχα, είναι πιθανό να οφείλει το όνομά της στην αρχαιοελληνική λέξη αλθαίνω που σημαίνει θεραπεύω. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά διαδεδομένο φυτό στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και Αφρική, τη δυτική Ασία και την Αυστραλία, από το οποίο χρησιμοποιούνται όλα τα μέρη, φύλλα, άνθη και ρίζες, ενώ είναι εντελώς άκακο, αφού από τη χρήση του δεν αναφέρονται παρενέργειες ή αλλεργίες.
Όλα τα μέρη της Αλθαίας, φύλλα, άνθη και ρίζες έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Στην Κινέζικη ιατρική, η χρήση της συνδέεται με την αύξηση της ροής του μητρικού γάλακτος ενισχύοντας το θηλασμό και με την καταπράϋνση των βρόγχων.Όλες οι αναφορές, ήδη από το Μεσαίωνα, συγκλίνουν στη συμβολή της στην αντιμετώπιση του επίπονου βήχα και σε καταστάσεις που συνδέονται με την εμφάνισή του, όπως βρογχίτιδα, λαρυγγίτιδα και φαρυγγίτιδα, χαρακτηριστικό που της αποδίδεται εξαιτίας της μαλακτικής της δράσης.

Οι καταστάσεις αυτές αντιμετωπίζονται με έγχυμα Αλθαίας, εμβαπτίζοντας ένα κουταλάκι ξερά άνθη σε μία κούπα ζεστό νερό. Αφήστε το ζεστό νερό να διεισδύσει στα ευεργετικά της συστατικά και σουρώστε έπειτα από 5 έως 7 λεπτά. Παρότι η Αλθαία έχει γλυκιά γεύση, αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι μέλι.
Το καθένα από τα βιολογικά βότανα της «δρόγη», αποτελεί έναν ξεχωριστό κόσμο χρωμάτων και αρωμάτων, που κρύβει μέσα του τα μυστικά της φύσης, έτοιμα να αποκαλυφθούν σ’ ένα ζεστό φλιτζάνι, ένα κρύο ρόφημα, ένα ευωδιαστό πιάτο, σ’ ένα έλαιο, σε μία αλοιφή.

Δείτε επίσης

Καμου Καμου (Camu Camu) 100gr Myrciaria dubia
€ 19,90   € 12,90
Βίγκα (Vinca) 100gr Vinca Μinor
€ 8,90   € 4,90
Γαία Detox 40gr Lelex
€ 7,00
Νταμιάνα (Damiana) 1Kg turnera diffusa
€ 34,30
Παλμέτο - Σερενόα Καρποί (Saw Palmento) 1Kg serenoa repens
€ 104,30
Επιστροφή στην κορυφή