Δυόσμος Βιολογικός 15 gr Grizo Prasino

€ 7,00


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 4182
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 15 gr
Ονομασία mentha spicata
Προέλευση Hellas
Εταιρεία Grizo Prasino
Barcode 5213009620062
Τα ελληνικά βιολογικά βότανα με την επωνυμία «δρόγη» αποτελούν μία συλλογή από 16 είδη αρωματικών φυτών, με απαράμιλλη γεύση, αυθεντικό άρωμα και μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες, που προλαμβάνουν και ανακουφίζουν, ως άλλο βάλσαμο, δυσάρεστες σωματικές και ψυχικές καταστάσεις.
Στην αποδεδειγμένη ευεργετική επίδραση των βοτάνων της «δρόγη», συντείνει το γεγονός ότι προσφέρονται όχι τριμμένα αλλά ολόκληρα, φύλλα, άνθη ή ρίζες, χωρίς να υποβαθμίζονται, χωρίς να χάνεται κανένα τους συστατικό στο δρόμο της επεξεργασίας, προς όφελος της γεύσης, του αρώματος και της ουσίας τους.

Σημαντικό κομμάτι της διατήρησης των συστατικών των βοτάνων της «δρόγη» αποτελεί και η συσκευασία, η οποία επιλέχθηκε με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να διατηρεί αναλλοίωτη τη γεύση, το άρωμα και όλες τις πολύτιμες για τον οργανισμό ιδιότητες των βοτάνων. Μέσα σε κάθε συσκευασία υπάρχουν φακελάκια μιας χρήσης, ώστε με μια κούπα και ζεστό νερό να ξεδιπλώνεται το απόσταγμα του κύκλου μιας ζωής, από το σπόρο στο αποξηραμένο τελικό προϊόν.
Ένα από τα πιο δημοφιλή αρωματικά φυτά στην Ευρώπη και την Ασία, ο Δυόσμος, εκπλήσσει με τις δεκάδες χρήσεις του στη μαγειρική, στη φαρμακοβιομηχανία και στη βιομηχανία των αρωμάτων. Φύλλα με έντονο πράσινο χρώμα, μυτερά ή στρογγυλά ανάλογα με το είδος του, τετράγωνοι βλαστοί, άνθη μωβ ή μπλε, ύψος που δεν ξεπερνά τα 80εκ. και ανθοφορία που διαρκεί από το Μάιο έως τα τέλη Ιουνίου.

Οι αρχαίοι Έλληνες τον έτριβαν στο τραπέζι τους πριν καθίσουν να γευματίσουν ή τον χρησιμοποιούσαν για την παρασκευή μύρου, οι Αιγύπτιοι και οι Κινέζοι του απέδιδαν πλήθος θεραπευτικών ιδιοτήτων, ενώ το τσάι δυόσμου αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή στην Ανατολή. Μια σειρά από επιστημονικές μελέτες συγκλίνουν στην άποψη πως η κατανάλωση δυόσμου αντιμετωπίζει πολλά δυσάρεστα συμπτώματα ή προβλήματα υγείας, όπως ναυτία, δυσπεψία –ως ιδανικό χωνευτικό-, πονοκεφάλους, πονόδοντο, κράμπες και πονόλαιμο, ενώ η εξωτερική επάλειψή του σε μορφή αλοιφής βοηθά στην αντιμετώπιση των οιδημάτων.
Οι ιδιότητες του Δυόσμου έχουν απασχολήσει πλήθος επιστημονικών μελετών, οι οποίες έχουν καταδείξει σημαντικές δράσεις του για τον ανθρώπινο οργανισμό, όπως αντιοξειδωτικές (δημοσίευση της Journal of Chemistry) και αντιμυκητιακές (σύμφωνα με μελέτη που ανακοινώθηκε το 2011 στο International Conference on Environmental and Agricultural Engineering), ενώ υπάρχουν αναφορές για τη συμβολή του στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας, της διάρροιας, των μυϊκών πόνων, της κούρασης και του στρες.

Επίσης, ο Δυόσμος έχει επανειλημμένα αποδειχθεί ότι βοηθά στη χαλάρωση των στομαχικών μυών, μειώνοντας δραστικά τα συμπτώματα της ναυτίας καθώς και άλλα που συνδέονται με πεπτικά προβλήματα (επιστημονικό περιοδικό Phytotherapy Research), ενώ πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στη Journal Phytotherapy συνδέει την κατανάλωση δύο φλιτζανιών δυόσμου την ημέρα για πέντε συνεχείς ημέρες με μείωση των επιπέδων των ανδρογόνων σε γυναίκες με υπερτρίχωση.
Εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα αποτελέσματα της ερευνητικής επιστημονικής ομάδας του Saint Louis University School of Medicine που καταδεικνύουν πως τα αντιοξειδωτικά από το δυόσμο και το δεντρολίβανο μπορεί να βοηθήσουν σημαντικά στη βελτίωση των γνωστικών λειτουργιών και της μνήμης, κάτι που θα μπορούσε στο μέλλον να αποδειχθεί ιδιαίτερα ωφέλιμο για τη δημιουργία φαρμάκων που θα αντιμετωπίζουν τη σταδιακή απώλεια τους στην τρίτη ηλικία.

Δείτε επίσης

Μουριά (Mulberry) 100gr Morus Alba
€ 4,90
Τριγωνέλλα Σκόνη (Fenugreek) 100gr trigonella foenum- graecum
€ 2,90
Ελευθερόκοκκος (Siberian Ginseng) 100gr Eleutherococcus Senticosus
€ 4,90
Μελισσόχορτο Βιολογικό 20gr Tzekos melissa officinalis
€ 3,90   € 2,00
Μακα Σκόνη (Maca) 1Kg lepidium meyenii
€ 55,30   € 41,29
Επιστροφή στην κορυφή