Καλέντουλα Βιολογική 30gr Grizo Prasino

€ 7,00


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 4183
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Ονομασία calendula officinalis
Βάρος 30 gr
Προέλευση Hellas
Barcode 5213009620260
Καλέντουλα - Sensities

Τα ελληνικά βιολογικά βότανα με την επωνυμία GrizoPrasino αποτελούν μία συλλογή από 16 είδη αρωματικών φυτών, με απαράμιλλη γεύση, αυθεντικό άρωμα και μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες, που προλαμβάνουν και ανακουφίζουν, ως άλλο βάλσαμο, δυσάρεστες σωματικές και ψυχικές καταστάσεις.
Στην αποδεδειγμένη ευεργετική επίδραση των βοτάνων της «δρόγη», συντείνει το γεγονός ότι προσφέρονται όχι τριμμένα αλλά ολόκληρα, φύλλα, άνθη ή ρίζες, χωρίς να υποβαθμίζονται, χωρίς να χάνεται κανένα τους συστατικό στο δρόμο της επεξεργασίας, προς όφελος της γεύσης, του αρώματος και της ουσίας τους.

Σημαντικό κομμάτι της διατήρησης των συστατικών των βοτάνων της GrizoPrasino αποτελεί και η συσκευασία, η οποία επιλέχθηκε με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να διατηρεί αναλλοίωτη τη γεύση, το άρωμα και όλες τις πολύτιμες για τον οργανισμό ιδιότητες των βοτάνων. Μέσα σε κάθε συσκευασία υπάρχουν φακελάκια μιας χρήσης, ώστε με μια κούπα και ζεστό νερό να ξεδιπλώνεται το απόσταγμα του κύκλου μιας ζωής, από το σπόρο στο αποξηραμένο τελικό προϊόν.
Η Καλέντουλα διαθέτει εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα, οι οποίες την έχουν εντάξει στην καθημερινή υγιεινή και προστασία παιδιών και ενηλίκων. Ανήκει στην ίδια οικογένεια με τις μαργαρίτες και τα χρυσάνθεμα, με στελέχη που φτάνουν σε ύψος τα 30 με 60εκ., ενώ ανθίζει από νωρίς την άνοιξη μέχρι αργά μέσα στο χειμώνα. Τα άνθη της, με κιτρινοπορτοκαλί πέταλα, φρέσκα ή αποξηραμένα, διατίθενται σε διάφορες μορφές στην αγορά, βάμμα, έγχυμα, αφέψημα, εκχύλισμα, αλοιφή ή κρέμα, ενώ θα πρέπει να προστατεύονται από το φως και την υγρασία. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται μετά από 2 χρόνια αποθήκευσης.
Τα λουλούδια της Καλέντουλας χρησιμοποιούνται για ιατρικούς σκοπούς, τουλάχιστον από τον 12ο αιώνα. Περιέχουν μεγάλες ποσότητες φλαβονοειδών, φυτικών αντιοξειδωτικών που προστατεύουν τα κύτταρα από τη φθορά που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Η Καλέντουλα φαίνεται ότι καταπολεμά τις φλεγμονές, τους ιούς και τα βακτήρια. Παραδοσιακά, χρησιμοποιούνταν για να θεραπεύσει το στομαχικό έλκος και τις κράμπες κατά τη περίοδο της έμμηνου ρύσης.

Σήμερα, η Καλέντουλα χρησιμοποιείται συνήθως τοπικά, εφαρμόζεται δηλαδή στο δέρμα για να επουλώσει γρήγορα πληγές, πιθανόν αυξάνοντας τη ροή του αίματος και του οξυγόνου στην πάσχουσα περιοχή, βοηθώντας το σώμα να αναγεννήσει νέο ιστό. Επίσης, ενυδατώνει και βελτιώνει τη σφριγηλότητα του δέρματος. Με τα αποξηραμένα πέταλα της Καλέντουλας παρασκευάζονται βάμματα, αλοιφές και σαπούνια για την αντιμετώπιση εγκαυμάτων, οιδημάτων και τομών καθώς και των ήπιων μολύνσεων. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην πρόληψη της δερματίτιδας ή της φλεγμονής του δέρματος κατά τη διάρκεια ακτινοθεραπείας σε περιπτώσεις καρκίνου του μαστού, της αντιμετώπισης των αιμορροΐδων, ενώ στην ομοιοπαθητική σταγόνες για τα αυτιά που περιέχουν Καλέντουλα υποστηρίζεται ότι αντιμετωπίζουν την ωτίτιδα σε παιδιά. Στις χρήσεις της αναφέρεται και η παρασκευή κρεμών που αποτρέπει το σύγκαμα και εφαρμόζεται στα μωρά σε κάθε αλλαγή πάνας.
Το καθένα από τα βιολογικά βότανα της GrizoPrasino, αποτελεί έναν ξεχωριστό κόσμο χρωμάτων και αρωμάτων, που κρύβει μέσα του τα μυστικά της φύσης, έτοιμα να αποκαλυφθούν σ’ ένα ζεστό φλιτζάνι, ένα κρύο ρόφημα, ένα ευωδιαστό πιάτο, σ’ ένα έλαιο, σε μία αλοιφή.

Δείτε επίσης

Ασπίδα Herbal Tea by Lelex 40gr
€ 7,00
Θρούμπι (Savory) 100gr satureja hortensis
€ 3,90
Γάλλιο (Cleavers) 1Kg Galium Aparine
€ 34,30
Τροπαίολο (Indian Cress) 100gr tropaeοlum majus
€ 4,90
Μελιλωτός (Melilot) 100gr Melilotus Officinalis
€ 4,90
Επιστροφή στην κορυφή