Λεβάντα Βιολογική 50gr Grizo Prasino

€ 6,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 4185
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 50 gr
Ονομασία Lavandula angustifolia
Προέλευση Hellas
Barcode 5213009620314
Εταιρεία Grizo Prasino
Λεβάντα - Sensities

Τα ελληνικά βιολογικά βότανα με την επωνυμία «δρόγη» αποτελούν μία συλλογή από 16 είδη αρωματικών φυτών, με απαράμιλλη γεύση, αυθεντικό άρωμα και μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες, που προλαμβάνουν και ανακουφίζουν, ως άλλο βάλσαμο, δυσάρεστες σωματικές και ψυχικές καταστάσεις.
Στην αποδεδειγμένη ευεργετική επίδραση των βοτάνων της «δρόγη», συντείνει το γεγονός ότι προσφέρονται όχι τριμμένα αλλά ολόκληρα, φύλλα, άνθη ή ρίζες, χωρίς να υποβαθμίζονται, χωρίς να χάνεται κανένα τους συστατικό στο δρόμο της επεξεργασίας, προς όφελος της γεύσης, του αρώματος και της ουσίας τους.

Σημαντικό κομμάτι της διατήρησης των συστατικών των βοτάνων της «δρόγη» αποτελεί και η συσκευασία, η οποία επιλέχθηκε με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να διατηρεί αναλλοίωτη τη γεύση, το άρωμα και όλες τις πολύτιμες για τον οργανισμό ιδιότητες των βοτάνων. Μέσα σε κάθε συσκευασία υπάρχουν φακελάκια μιας χρήσης, ώστε με μια κούπα και ζεστό νερό να ξεδιπλώνεται το απόσταγμα του κύκλου μιας ζωής, από το σπόρο στο αποξηραμένο τελικό προϊόν.
Η Λεβάντα είναι ένας θάμνος με γκριζοπράσινα λογχοειδή φύλλα και μικρά μωβ άνθη, στο έλαιο των οποίων αποδίδεται το άρωμά της αλλά και οι θεραπευτικές της ιδιότητες, γνωστές ήδη από την εποχή του Διοσκουρίδη. Αυτοφυής σε ορεινές περιοχές της μεσογείου, όπου αναπτύσσεται σε φωτεινά, πετρώδη εδάφη, ανθεί σε όλη τη βόρεια Ευρώπη, την Αυστραλία και τις Η.Π.Α..
Πολλοί άνθρωποι αγαπούν τη Λεβάντα για το ιδιαίτερο άρωμά της, που χρησιμοποιείται ευρέως σε σαπούνια, σαμπουάν και σακουλάκια για αρωματισμό των ρούχων. Η λέξη λεβάντα, στα αγγλικά lavender, προέρχεται από τη λατινική ρίζα lavare, που σημαίνει πλένω, όνομα που πιθανόν υιοθετήθηκε από τους αρχαίους Έλληνες και αργότερα από τους Ρωμαίους, εξαιτίας της εκτεταμένης χρήσης της για τον καθαρισμό του σώματος και του πνεύματος. Στο Μεσαίωνα την χρησιμοποιούσαν ως καθαριστικό χώρου και εντομοαπωθητικό, ενώ στην Αναγέννηση, για την αντιμετώπιση του πονοκέφαλου.

Μία σειρά από κλινικές επιστημονικές μελέτες συγκλίνουν στην άποψη ότι το αιθέριο έλαιο λεβάντας μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό σε ένα μεγάλο εύρος προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένης της αϋπνίας, του άγχους και του μετεγχειρητικού πόνου. Επίσης, εξετάζεται η αντιβακτηριδιακή και αντιβιοτική της δράση, ενώ το αιθέριο έλαιο λεβάντας συχνά χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία.
Σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, η αρωματοθεραπεία με λεβάντα επιβραδύνει τη δραστηριότητα του νευρικού συστήματος, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, βοηθά στη χαλάρωση και ανεβάζει τη διάθεση σε ανθρώπους που υποφέρουν από διαταραχές του ύπνου, ενώ άλλες μελέτες υποστηρίζουν πως το μασάζ με αιθέριο έλαιο λεβάντας ενισχύει τη συγκέντρωση και μειώνει τα επεισόδια άγχους.

Σε πρόσφατες μελέτες καταγράφηκε η συμβολή της αρωματοθεραπείας με λεβάντα στη μείωση της διέγερσης σε ασθενείς με άνοια, ενώ στη Γερμανία τα λουλούδια λεβάντας χρησιμοποιούνται ως τσάι για την αϋπνία και το νευρικό ερεθισμό του στομάχου. Στις ευεργετικές της ιδιότητες προστίθενται η αντιμετώπιση πονοκεφάλου, νευρικών διαταραχών, εξάντλησης, πληγών, ακμής, εκζέματος αλλά και η ίαση των μυϊκών πόνων και των πόνων των αρθρώσεων.

Το καθένα από τα βιολογικά βότανα της «δρόγη», αποτελεί έναν ξεχωριστό κόσμο χρωμάτων και αρωμάτων, που κρύβει μέσα του τα μυστικά της φύσης, έτοιμα να αποκαλυφθούν σ’ ένα ζεστό φλιτζάνι, ένα κρύο ρόφημα, ένα ευωδιαστό πιάτο, σ’ ένα έλαιο, σε μία αλοιφή.

Δείτε επίσης

Χρυσάνθεμο 1Kg Chrysanthemum morifolium
€ 69,30
Μαρούβιο (Horehound) 100gr Marrubium Album
€ 3,90
Αγριμόνιο Βιολογικό 20gr Health Trade A grimonia eupatoria
€ 2,90
Σαμπούκος (Elder European) 1Kg sambucus ni gra
€ 41,30
Αρτεμισία-Αψιθιά (Mugwort) 1Kg Artemisia Vulgaris
€ 34,30
Επιστροφή στην κορυφή