Ρίγανη Βιολογική 50gr Grizo Prasino

€ 6,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 4186
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Ονομασία origanum compactum
Βάρος 50 gr
Προέλευση Hellas
Barcode 5213009620567
Εταιρεία Grizo Prasino
Τα ελληνικά βιολογικά βότανα με την επωνυμία «δρόγη» αποτελούν μία συλλογή από 16 είδη αρωματικών φυτών, με απαράμιλλη γεύση, αυθεντικό άρωμα και μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες, που προλαμβάνουν και ανακουφίζουν, ως άλλο βάλσαμο, δυσάρεστες σωματικές και ψυχικές καταστάσεις.
Στην αποδεδειγμένη ευεργετική επίδραση των βοτάνων της «δρόγη», συντείνει το γεγονός ότι προσφέρονται όχι τριμμένα αλλά ολόκληρα, φύλλα, άνθη ή ρίζες, χωρίς να υποβαθμίζονται, χωρίς να χάνεται κανένα τους συστατικό στο δρόμο της επεξεργασίας, προς όφελος της γεύσης, του αρώματος και της ουσίας τους.

Σημαντικό κομμάτι της διατήρησης των συστατικών των βοτάνων της «δρόγη» αποτελεί και η συσκευασία, η οποία επιλέχθηκε με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να διατηρεί αναλλοίωτη τη γεύση, το άρωμα και όλες τις πολύτιμες για τον οργανισμό ιδιότητες των βοτάνων. Μέσα σε κάθε συσκευασία υπάρχουν φακελάκια μιας χρήσης, ώστε με μια κούπα και ζεστό νερό να ξεδιπλώνεται το απόσταγμα του κύκλου μιας ζωής, από το σπόρο στο αποξηραμένο τελικό προϊόν.
Ρίγανη Δρόγη Bio - Sensities

Η Ρίγανη, το μοσχοβολιστό φυτό από την οικογένεια της μέντας (Lamiaceae –Χειλανθή) είναι αυτοφυές σε ζεστά κλίματα της δυτικής και νοτιοδυτικής Ευρώπης και της Μεσογείου, φτάνει σε ύψος τα 60εκ., με φύλλα αντικριστά, σε ζεύγη και διαθέτει μικρά λευκά ή μωβ λουλούδια.
Η χρήση της είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην ελληνική και ιταλική κουζίνα, ενώ η χαρακτηριστική οσμή και γεύση της είναι απόλυτα συνυφασμένες με την κλασική χωριάτικη σαλάτα και την πίτσα. Οι ιδιότητές της αυτές, που νοστιμίζουν το φαγητό, χάνονται με το μαγείρεμα, γι’ αυτό και θα πρέπει να προστίθεται στο τέλος.
Ανάμεσα στα 256 βότανα που χρησιμοποιούσε ο Ιπποκράτης για θεραπευτικούς σκοπούς ήταν και η Ρίγανη, στην οποία απέδιδε αντισηπτικές ιδιότητες, και την θεωρούσε ιδανική για την αντιμετώπιση στομαχικών διαταραχών και ασθενειών της αναπνευστικής οδού. Η ρίγανη έχει έντονη αντιοξειδωτική δράση, εξαιτίας της υψηλής της περιεκτικότητας σε φαινόλες και φλαβονοειδή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών σε δοκιμαστικό σωλήνα.

Στις ιατρικές της ενδείξεις, η Ρίγανη αναφέρεται θεραπευτική σε διαταραχές της αναπνευστικής, της γαστρικής οδού και του νευρικού συστήματος είτε λαμβάνεται ως τσάι (έγχυμα, αφέψημα) είτε εξωτερικά, με τη μορφή αλοιφής. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο έγκριτο επιστημονικά Pub med, το αιθέριο έλαιο της Ρίγανης είναι πλούσιο σε στοιχεία που δρουν θεραπευτικά στον ανθρώπινο οργανισμό και επιτυγχάνει την υψηλότερη δυνατή αντιοξειδωτική προστασία ως έγχυμα με ζεστό νερό. Στην παραδοσιακή ιατρική, οι γαργάρες με αφέψημα ρίγανης αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις φλεγμονές των αμυγδαλών, ενώ αν προστεθεί στο νερό του μπάνιου τονώνει και αναζωογονεί!
Το καθένα από τα βιολογικά βότανα της «δρόγη», αποτελεί έναν ξεχωριστό κόσμο χρωμάτων και αρωμάτων, που κρύβει μέσα του τα μυστικά της φύσης, έτοιμα να αποκαλυφθούν σ’ ένα ζεστό φλιτζάνι, ένα κρύο ρόφημα, ένα ευωδιαστό πιάτο, σ’ ένα έλαιο, σε μία αλοιφή.

Δείτε επίσης

Μελισσόχορτο Βιολογικό 20gr Tzekos melissa officinalis
€ 3,90   € 2,00
Τριγωνέλλα Σκόνη (Fenugreek) 100gr trigonella foenum- graecum
€ 2,90
Χρυσάνθεμο 1Kg Chrysanthemum morifolium
€ 69,30
Εστυκώς για Άντρες 40gr Lelex
€ 7,00
Τσουκνίδα (Nettle) 100gr urtica dioica
€ 4,90
Επιστροφή στην κορυφή