Μελισσόχορτο Βιολογικό 15gr Grizo Prasino

€ 6,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 4187
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 15 gr
Ονομασία melissa officinalis
Προέλευση Hellas
Barcode 5213009620369
Εταιρεία Grizo Prasino
Μελισσόχορτο Δρόγη Bio - Sensities

Τα ελληνικά βιολογικά βότανα με την επωνυμία «δρόγη» αποτελούν μία συλλογή από 16 είδη αρωματικών φυτών, με απαράμιλλη γεύση, αυθεντικό άρωμα και μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες, που προλαμβάνουν και ανακουφίζουν, ως άλλο βάλσαμο, δυσάρεστες σωματικές και ψυχικές καταστάσεις.
Στην αποδεδειγμένη ευεργετική επίδραση των βοτάνων της «δρόγη», συντείνει το γεγονός ότι προσφέρονται όχι τριμμένα αλλά ολόκληρα, φύλλα, άνθη ή ρίζες, χωρίς να υποβαθμίζονται, χωρίς να χάνεται κανένα τους συστατικό στο δρόμο της επεξεργασίας, προς όφελος της γεύσης, του αρώματος και της ουσίας τους.

Σημαντικό κομμάτι της διατήρησης των συστατικών των βοτάνων της «δρόγη» αποτελεί και η συσκευασία, η οποία επιλέχθηκε με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να διατηρεί αναλλοίωτη τη γεύση, το άρωμα και όλες τις πολύτιμες για τον οργανισμό ιδιότητες των βοτάνων. Μέσα σε κάθε συσκευασία υπάρχουν φακελάκια μιας χρήσης, ώστε με μια κούπα και ζεστό νερό να ξεδιπλώνεται το απόσταγμα του κύκλου μιας ζωής, από το σπόρο στο αποξηραμένο τελικό προϊόν.

Το Μελισσόχορτο καλλιεργείται πλέον σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο ως αρωματικό φυτό αλλά και για τις ανάγκες της κοσμετολογίας και της ιατρικής. Πρόκειται για φυτό της ίδιας οικογένειας με τη μέντα, που δεν ξεπερνά τα 60εκ., με φύλλα που ποικίλουν από σκούρα πράσινα σε κιτρινοπράσινα, ανάλογα με το έδαφος και το κλίμα, που αρωματίζουν ξινόγλυκα σαν τα λεμόνια, και λευκά άνθη που ανθίζουν το καλοκαίρι.
Το Μελισσόχορτο διατίθεται σε διάφορες μορφές με κύρια τα αποξηραμένα φύλλα, το έλαιο και το βάμμα, ενώ συναντάται και σε ομοιοπαθητικά φάρμακα αλλά και στην αρωματοθεραπεία. Είναι ευρέως διαδεδομένο ως ηρεμιστικό βότανο. Αναφορές γι’ αυτή τη χρήση υπάρχουν ήδη από το Μεσαίωνα, για τη μείωση του στρες, την επίτευξη ήρεμου ύπνου, τη βελτίωση της όρεξης, τη μείωση του πόνου και της κακουχίας από δυσπεψία, συμπεριλαμβανομένου του μετεωρισμού και των κολικών. Ακόμη και πριν από το Μεσαίωνα, το μελισσόχορτο μουσκεύονταν στο κρασί για να φτιάχνει τη διάθεση, ενώ βοηθούσε στην επούλωση των πληγών και αντιμετώπιζε δηλητηριώδη τσιμπήματα εντόμων.

Σήμερα, το Μελισσόχορτο συνδυάζεται με άλλα ηρεμιστικά βότανα, όπως η βαλεριάνα, το χαμομήλι και ο λυκίσκος για να επιφέρει απόλυτη χαλάρωση, αλλά χρησιμοποιείται και για την αντιμετώπιση πληγών από έρπητα. Ανάμεσα στις μελέτες που επιβεβαιώνουν την ηρεμιστική του δράση, ξεχωρίζει πρόσφατη μελέτη σε ανθρώπους με διαταραχή ύπνου, όπου το 81% από τους συμμετέχοντες στη μελέτη, που έλαβαν συνδυασμό βαλεριάνας και μελισσόχορτου, σημείωσαν σημαντική βελτίωση στην ποιότητα του ύπνου τους, ενώ το ίδιο θεαματικά ήταν τα αποτελέσματα σε δεκάδες μελέτες αναφορικά με τη δράση του στο άγχος.

Σε άλλη κλινική έρευνα με δοκιμή placebo και βοτάνου, 18 υγιείς εθελοντές έλαβαν 2 ξεχωριστές δόσεις εκχυλίσματος μελισσόχορτου ή placebo για 7 ημέρες. Αυτοί που έλαβαν τη δόση των 600mg μελισσόχορτου διαπίστωσαν σημαντική αύξηση της ηρεμίας, της εγρήγορσης και της διάθεσής τους. Ωστόσο, το μελισσόχορτο, όπως και κάθε βότανο με διαπιστωμένη φαρμακευτική δράση δε θα πρέπει να λαμβάνεται από έγκυες ή θηλάζουσες και από ασθενείς με υποκείμενες νόσους που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή χωρίς τη συμβουλή του θεράποντος ιατρού τους.
Το καθένα από τα βιολογικά βότανα της «δρόγη», αποτελεί έναν ξεχωριστό κόσμο χρωμάτων και αρωμάτων, που κρύβει μέσα του τα μυστικά της φύσης, έτοιμα να αποκαλυφθούν σ’ ένα ζεστό φλιτζάνι, ένα κρύο ρόφημα, ένα ευωδιαστό πιάτο, σ’ ένα έλαιο, σε μία αλοιφή.

Δείτε επίσης

Γλυκόριζα (Liquorice) 100gr Glycyrhiza glabra
€ 3,90
Θρούμπι (Savory) 1Kg satureja hortensis
€ 27,30
Εχινάκεια Βιολογική 40gr Grizo Prasino echinacea purpurea
€ 7,20
Λεβάντα Βιολογική 30gr Health Trade Lavandula angustifolia
€ 2,90
Επιστροφή στην κορυφή