Τσουκνίδα Βιολογική 15gr Grizo Prasino

€ 6,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 4188
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 15 gr
Ονομασία urtica dioica
Προέλευση Hellas
Barcode 5213009620611
Εταιρεία Grizo Prasino
Τσουκνίδα Bio - Sensities

Τα ελληνικά βιολογικά βότανα με την επωνυμία «δρόγη» αποτελούν μία συλλογή από 16 είδη αρωματικών φυτών, με απαράμιλλη γεύση, αυθεντικό άρωμα και μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες, που προλαμβάνουν και ανακουφίζουν, ως άλλο βάλσαμο, δυσάρεστες σωματικές και ψυχικές καταστάσεις.
Στην αποδεδειγμένη ευεργετική επίδραση των βοτάνων της «δρόγη», συντείνει το γεγονός ότι προσφέρονται όχι τριμμένα αλλά ολόκληρα, φύλλα, άνθη ή ρίζες, χωρίς να υποβαθμίζονται, χωρίς να χάνεται κανένα τους συστατικό στο δρόμο της επεξεργασίας, προς όφελος της γεύσης, του αρώματος και της ουσίας τους.

Σημαντικό κομμάτι της διατήρησης των συστατικών των βοτάνων της «δρόγη» αποτελεί και η συσκευασία, η οποία επιλέχθηκε με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να διατηρεί αναλλοίωτη τη γεύση, το άρωμα και όλες τις πολύτιμες για τον οργανισμό ιδιότητες των βοτάνων. Μέσα σε κάθε συσκευασία υπάρχουν φακελάκια μιας χρήσης, ώστε με μια κούπα και ζεστό νερό να ξεδιπλώνεται το απόσταγμα του κύκλου μιας ζωής, από το σπόρο στο αποξηραμένο τελικό προϊόν.
Με μακρά ιατρική ιστορία, η Τσουκνίδα κατάγεται από τις κρύες περιοχές της βόρειας Ευρώπης και της Ασίας, ενώ σήμερα ο ποώδης αυτός θάμνος, καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο σε εδάφη πλούσια σε άζωτο. Ανθεί το καλοκαίρι, με κίτρινα ή ροζ ανθάκια και καλύπτεται ολοκληρωτικά με μικροσκοπικές σκληρές τρίχες -κυρίως στην κάτω πλευρά των φύλλων και στο μίσχο – που απελευθερώνουν χημικές ουσίες σε όποιον την αγγίζει.

Τα προϊόντα Τσουκνίδας που διατίθενται στην αγορά προέρχονται συνήθως από τα φύλλα και ορισμένες φορές από τη ρίζα. Ωστόσο, η ρίζα εμφανίζει εντελώς διαφορετικές θεραπευτικές ιδιότητες από τα υπόλοιπα μέρη, τα οποία πωλούνται σε μορφή αποξηραμένων φύλλων, αιθέριου ελαίου, κάψουλας, χυμού ή σκόνης.
Στη Μεσαιωνική Ευρώπη, η Τσουκνίδα χρησιμοποιούνταν ως διουρητικό, για την απαλλαγή του σώματος από υπερβολικά υγρά, και για την αντιμετώπιση πόνων των αρθρώσεων. Τα μικροσκοπικά της αγκαθάκια σε φύλλα και μίσχους περιέχουν ερεθιστικές χημικές ουσίες που προκαλούν πολλές φορές πόνο κατά την επαφή. Όταν όμως έρχονται σε επαφή με πονεμένα σημεία του σώματος, τότε αντί ν’ αυξήσουν, μειώνουν σημαντικά τον πόνο. Οι επιστήμονες θεωρούν πως αυτό συμβαίνει επειδή η τσουκνίδα μειώνει τα επίπεδα των φλεγμονωδών χημικών ουσιών στο σώμα και παρεμβαίνει στον τρόπο με τον οποίο μεταφέρονται τα σήματα του πόνου σε αυτό.
Για εκατοντάδες χρόνια η τσουκνίδα χρησιμοποιούνταν στην αντιμετώπιση των μυαλγιών και των αρθρίτιδων, του εκζέματος, της ουρικής αρθρίτιδας και της αναιμίας. Σήμερα, πολλοί άνθρωποι τη χρησιμοποιούν για προβλήματα του ουρικού συστήματος στα πρώιμα στάδια του υπερμεγέθους προστάτη (καλοήθης υπερπλασία του προστάτη), για λοιμώξεις του ουροποιητικού, για αλλεργική ρινίτιδα ή σε μορφή καταπλάσματος ή αλοιφής, για τη θεραπεία πόνων στις αρθρώσεις, για διαστρέμματα, τενοντίτιδες και τσιμπήματα από έντομα.

Η χρήση της Τσουκνίδας ενισχύει τον οργανισμό, έχει αποτελεσματική θεραπευτική δράση και θεωρείται ασφαλής. Ωστόσο, στις πιθανές παρενέργειες από τη λήψη της αναφέρονται οι αλλεργικές αντιδράσεις τοπικά, όπου εφαρμόζεται (γι’ αυτό και δεν πρέπει να τοποθετείται σε ανοιχτή πληγή), η διάρροια, η εφίδρωση και η ήπια στομαχική διαταραχή, ενώ υπάρχουν υπόνοιες ότι αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα επεμβαίνοντας στη φαρμακευτική διαχείριση του διαβήτη. Σε κάθε περίπτωση, η τσουκνίδα, όπως και σχεδόν όλα τα βότανα δε θα πρέπει να λαμβάνεται χωρίς τη σύμφωνη γνώμη ειδικού ή και θεράποντος ιατρού.
Το καθένα από τα βιολογικά βότανα της «δρόγη», αποτελεί έναν ξεχωριστό κόσμο χρωμάτων και αρωμάτων, που κρύβει μέσα του τα μυστικά της φύσης, έτοιμα να αποκαλυφθούν σ’ ένα ζεστό φλιτζάνι, ένα κρύο ρόφημα, ένα ευωδιαστό πιάτο, σ’ ένα έλαιο, σε μία αλοιφή.

Δείτε επίσης

Μπόλντο 1Kg Peumus boldus
€ 41,30
Αρτεμισία-Αψιθιά (Mugwort) 1Kg Artemisia Vulgaris
€ 34,30
Πασιθέη Αντιστρές 40gr Lelex
€ 7,00
Σπιρουλίνα Βιολογική 100gr Health Trade Spirulina platensis
€ 9,90   € 5,90
Επιστροφή στην κορυφή