Αμάραντος - Αγαποβότανο (Felty Germander) 100gr

€ 6,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 4195
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 100 gr
Προέλευση Ukraine
Ονομασία Teucrium Polium
Εταιρεία Nature & Body
Αμάραντος - Sensities

Ο Αμάραντος (Teucrium polium) ή ελίχρυσος ή αγαποβότανο ή αγαπόχορτο ή χορτάρι της Παναγιάς είναι ένα αυτοφυές, ποώδες φυτό που απαντάται σε βραχώδεις και ξηρές περιοχές της Μεσογείου. Το ύψος του δεν ξεπερνάει τα 30 εκατοστά και τα άνθη του είναι μικρά, λευκά και άοσμα. Γνωστός από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, αναφέρεται από τον Ιπποκράτη και τον Διοσκουρίδη ως φάρμακο για τη νευρική ατονία, τη φλεγμονή του στομάχου και του εντέρου, ενώ ο Θεόφραστος το ονομάζει «πόλιον» και πιστεύει ότι προστατεύει τα ρούχα από το σκόρο. Ο Αμάραντος στην ελληνική Παράδοση συμβόλιζε πάντα τους αγώνες των Ελλήνων και τη νίκη της ζωής κατά του θανάτου.

Είναι ένα βότανο στυπτικό, καθαρτικό, υποτασικό και επουλωτικό. Με τη μορφή αφεψήματος, λειτουργεί ως υπογλυκαιμικό, υποτασικό και τονωτικό. Βοηθά ακόμα στην αντιμετώπιση του πονοκέφαλου, μπορεί όμως να καταναλωθεί μόνο με την προϋπόθεση οτι ακολουθούνται οι οδηγίες ενός έμπειρου βοτανοθεραπευτή, καθώς είναι ένα ισχυρό βότανο με κάποιο βαθμό τοξικότητας. Συστήνεται επίσης σε πολύ μικρές δόσεις ως καθαρτικό. Τα φύλλα κοπανισμένα εφαρμόζονται σαν κατάπλασμα στις πληγές διευκολύνοντας την επούλωση. Το βάμμα του νωπού φυτού χρησιμοποιείται συχνά στην ομοιοπαθητική, σε περιπτώσεις αιμορροΐδων και συριγγίου του πρωκτού.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η χρήση του Αμάραντου απαιτεί προσοχή. Όπως ενημερώνει ο ΕΟΦ, έχουν αναφερθεί περιπτώσεις τοξικής ηπατίτιδας. Τα φύλλα του περιέχουν υγρό το οποίο μπορεί να είναι ερεθιστικό.

Δείτε επίσης

Γαιδουράγκαθο (Milk Thistle) 1Kg carduus marianus
€ 27,30
Ύσσωπος (Hyssop) 100gr Hyssopus officinalis
€ 3,90
Χρυσάνθεμο 100gr Chrysanthemum morifolium
€ 9,90
Φο Τι (He Shou Wu) 100gr Chinese Knotweed
€ 14,90
Μέντα Βιολογική 15gr Grizo Prasino Mentha Piperita
€ 7,00
Επιστροφή στην κορυφή