Φασκόμηλο Βιολογικό 20gr Grizo Prasino

€ 6,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 4225
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 20 gr
Ονομασία salvia officinalis
Προέλευση Hellas
Barcode 5213009620765
Εταιρεία Grizo Prasino
Τα ελληνικά βιολογικά βότανα με την επωνυμία «δρόγη» αποτελούν μία συλλογή από 16 είδη αρωματικών φυτών, με απαράμιλλη γεύση, αυθεντικό άρωμα και μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες, που προλαμβάνουν και ανακουφίζουν, ως άλλο βάλσαμο, δυσάρεστες σωματικές και ψυχικές καταστάσεις.
Στην αποδεδειγμένη ευεργετική επίδραση των βοτάνων της «δρόγη», συντείνει το γεγονός ότι προσφέρονται όχι τριμμένα αλλά ολόκληρα, φύλλα, άνθη ή ρίζες, χωρίς να υποβαθμίζονται, χωρίς να χάνεται κανένα τους συστατικό στο δρόμο της επεξεργασίας, προς όφελος της γεύσης, του αρώματος και της ουσίας τους.

Σημαντικό κομμάτι της διατήρησης των συστατικών των βοτάνων της «δρόγη» αποτελεί και η συσκευασία, η οποία επιλέχθηκε με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να διατηρεί αναλλοίωτη τη γεύση, το άρωμα και όλες τις πολύτιμες για τον οργανισμό ιδιότητες των βοτάνων. Μέσα σε κάθε συσκευασία υπάρχουν φακελάκια μιας χρήσης, ώστε με μια κούπα και ζεστό νερό να ξεδιπλώνεται το απόσταγμα του κύκλου μιας ζωής, από το σπόρο στο αποξηραμένο τελικό προϊόν.

Ο πολυετής θάμνος του Φασκόμηλου, με πυκνά κλαδιά και ύψος γύρω στα 70 εκ, ασημόγκριζα χνουδωτά φύλλα και μενεξεδί άνθη, απαντάται παντού στην Ελλάδα. Άλλοι λαοί, με παράδοση στην κατανάλωση βοτάνων, όπως οι Κινέζοι, το θεωρούν ανώτερο και από το δικό τους τσάι. Χρησιμοποιείται για να προσδώσει γεύση σε πολλά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, αλλά κυρίως πίνεται για προληπτικούς και θεραπευτικούς σκοπούς.
Τον 1ο αι. μ.Χ., ο Διοσκουρίδης αναφέρει ότι το έγχυμα φασκόμηλου σταματά την αιμορραγία σε τραύματα, καθαρίζει τα έλκη και τις πληγές, και το συστήνει για το βήχα και τον πονόλαιμο. Σήμερα βοτανολόγοι το χρησιμοποιούν εξωτερικά για να αντιμετωπίσουν διαστρέμματα, οιδήματα και έλκη, ρευματισμούς και υπερβολική αιμορραγία κατά την έμμηνο ρύση. Ανάμεσα στις ιδιότητές του ξεχωρίζει η ενδυνάμωση του νευρικού συστήματος και η βελτίωση της μνήμης.

Το έγχυμα ή αφέψημα φασκόμηλου συγκεντρώνει την εκτίμηση του επιστημονικού κόσμου και των ειδικών επί των βοτάνων για τη δράση του που ενισχύει το ανοσοποιητικό και επιτίθεται με αποτελεσματικότητα σε δεκάδες προβλήματα υγείας, όπως ο υψηλός και ο τυφοειδής πυρετός, η ατονία του στομάχου και του νευρικού συστήματος, η δυσπεψία, το κρυολόγημα, ο πονοκέφαλος, ο πονόλαιμος και οι πόνοι στις αρθρώσεις. Στη Γερμανία έχει εγκριθεί για εσωτερική χρήση στην αντιμετώπιση γαστρεντερικής διαταραχής, υπερβολικής εφίδρωσης και φλεγμονών στους βλεννογόνους του στόματος και του λαιμού.
Επίσης, το φασκόμηλο αναφέρεται ότι βοηθά τη λειτουργία του παγκρέατος και της χολής, αντιμετωπίζει τη δυσμηνόρροια και θεωρείται ένα εξαιρετικό χαλαρωτικό, βοηθώντας στην αντιμετώπιση της νευρικότητας και της ζάλης. Εκτεταμένη μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 1997 κατέδειξε πως το βότανο μειώνει τις εξάψεις και τις νυχτερινές εφιδρώσεις, συμπτώματα της κλιμακτηρίου και της εμμηνόπαυσης.

Η λίστα με τη θεραπευτική του δράση δε σταματά, με πρόσφατη έρευνα να υποδεικνύει πως ο συνδυασμός του με δεντρολίβανο βελτιώνει τη δυνατότητα επαναφοράς στη μνήμη λέξεων, και την ένταση της προσοχής, ενώ τα συστατικά του φασκόμηλου ερευνώνται στα πλαίσια έρευνας, για τη δημιουργία νέας φαρμακευτικής ουσίας που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την άνοια και τη νόσο Αλτσχάϊμερ.
Το καθένα από τα βιολογικά βότανα της «δρόγη», αποτελεί έναν ξεχωριστό κόσμο χρωμάτων και αρωμάτων, που κρύβει μέσα του τα μυστικά της φύσης, έτοιμα να αποκαλυφθούν σ’ ένα ζεστό φλιτζάνι, ένα κρύο ρόφημα, ένα ευωδιαστό πιάτο, σ’ ένα έλαιο, σε μία αλοιφή.

Δείτε επίσης

Φασκόμηλο (Sage) 100gr Salvia fruticosa
€ 2,90
Δεντρολίβανο Βιολογικό 40gr Grizo Prasino rosmarinus officinalis
€ 6,90
Αthena 40gr Lelex
€ 7,00
Βιόλα - Πανσές (Heart's Ease) 1Kg Viola Tricolor
€ 34,30
Θρούμπι (Savory) 100gr satureja hortensis
€ 3,90
Επιστροφή στην κορυφή