Μέντα Grizo Prasino Bio 15gr

€ 6,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 4557
Είδος Βότανα
Βάρος 15 gr
Προέλευση Hellas
Ονομασία Mentha Piperita
Barcode 5213009620468
Ένα φυτό που φτάνει τα 60εκ. με 90εκ. σε ύψος, με σκουροπράσινα αρωματικά φύλλα και μικροσκοπικά μοβ άνθη από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο, η μέντα φύεται σε υγρές και εύκρατες περιοχές, ευδοκιμεί στην Ευρώπη και την Ασία, καλλιεργείται στη βόρεια Αμερική, ενώ ορισμένες ποικιλίες συναντώνται στην νότια Αφρική, τη νότια Αμερική και την Αυστραλία.Τα φύλλα και οι μίσχοι της περιέχουν μενθόλη, ένα έλαιο που χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς, ως άρτυμα σε τροφές –τα φύλλα του φυτού -και ως αρωματικό στην κοσμετολογία.

Ως τσάι, η μέντα καταπραΰνει το ερεθισμένο στομάχι και βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσπεψίας. Εξαιτίας της καταπραϋντικής και αναισθητικής της δράσης χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των πονοκεφάλων, των δερματικών ερεθισμών, του άγχους που συνδέεται με κατάθλιψη, της ναυτίας, των πόνων της έμμηνου ρύσης και του μετεωρισμού.
Πολλές επιστημονικές κλινικές μελέτες στηρίζουν την άποψη πως η μέντα βοηθά και την αντιμετώπιση του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου –ωστόσο δε θα πρέπει να λαμβάνεται εάν συνυπάρχει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση –ενώ έρευνες σε δοκιμαστικούς σωλήνες έχουν αποδείξει πως η μέντα σκοτώνει κάποιους τύπους βακτηρίων, μυκήτων και ιών υποστηρίζοντας τις αντιβιοτικές, αντιμυκητιακές και αντιϊκές της ιδιότητες.

Η μέντα είναι ασφαλής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ως καρύκευμα στη μαγειρική, αλλά δε θα πρέπει να λαμβάνεται συμπληρωματικά σε οποιαδήποτε άλλη μορφή χωρίς τη σύμφωνη γνώμη ιατρού
Προσοχή! Οι υψηλές δόσεις του βοτάνου μπορεί να αποδειχθούν τοξικές όπως και η αλληλεπίδρασή του με άλλες φαρμακευτικές ουσίες.

ΔΡΟΓΗ Ή Grizo & Prasinο
"Ούτε άσπρο ούτε μαύρο. Grizo! Σαν αυτό που διαδέχεται το prasino στο χωράφι μας, σαν αυτό του συννεφιασμένου ουρανού, σαν το άλλο του θυμού και σαν εκείνο που μας θυμίζει ότι πάντα μπορούμε και καλύτερα". Με αυτό το μότο η εταιρεία Δρόγη αναγγέλλει την αλλαγή της επωνυμίας της σε Grizo & Prasino,, διαβεβαιώνοντας τους πιστούς της φίλους ότι οι αξίες και οι ιδέες από τις οποίες εφορμούνταν και τις οποίες πιστά υπηρετεί δεν θα αλλάξουν στο παραμικρό.

Η αποφύλλωση, η διαλογή, η αποξήρανση και η συσκευασία των βοτάνων γίνεται στον οικισμό Ιτέα, 5 χλδυτικά της Κομοτηνής, ενώ ένα χιλιόμετρο νοτιότερα βρίσκεται το χωράφι, μία αρδευόμενη έκταση σχεδόν 4 εκταρίων, όπου καλλιεργούνται και συλλέγονται τα βότανα της "Grizo & Prasino" συντείνει το γεγονός ότι δεν προσφέρονται τριμμένα, αλλά ολόκληρα, φύλλα, άνθη, ρίζες, χωρίς να χάνεται κανένα συστατικό τους στη διαδικασία της επεξεργασίας.

Κάθε βότανο που έχει ενταχθεί στην παραγωγή της " Grizo & Prasino έχει παραχθεί με ευλαβική τήρηση των κανόνων της βιολογικής καλλιέργειας και με ιδιαίτερη έμφαση στη διατήρηση όλων των συστατικών του.

Τροπος παρασκευης εγχυματος βοτανων "Grizo & Prasino"
Βράστε νερό. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να εξατμιστεί όσο ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα:

1 Γεμίστε με 1-2 γραμμάρια φύλλων ή ανθέων ένα από τα εμβαπτιζόμενα φίλτρα μιας χρήσης που περιέχονται στη συσκευασία.
2 Πιέστε στο εσωτερικό της χούφτα σας το φίλτρο έτσι ώστε να «σπάσετε» τα φύλλα ή τα άνθη.
3 Εισπνεύστε τη μυρωδιά του θρυμματισμένου βότανου…
4 Τοποθετήστε το φίλτρο στην κούπα και στερεώστε το
5 Προσθέστε το νερό στην κούπα ρίχνοντάς το πάνω στο βότανο
6 Σκεπάστε την κούπα για 3-5 λεπτά επιτρέποντας στις δραστικές ουσίες του βοτάνου να διαπεράσουν το νερό, και τη θερμοκρασία του νερού να φτάσει στο επιθυμητό σημείο
7 Βγάλτε το φακελάκι από την κούπα και απολαύστε ένα έγχυμα «δρόγη» με την ψυχή σας, ενεργοποιώντας όσφρηση και γεύση.
Τιp! Για μεγαλύτερες ποσότητες εγχύματος, χρησιμοποιείστε ένα μεγαλύτερο σκεύος και αυξήστε ανάλογα την ποσότητα του νερού και του βοτάνου που θα τοποθετήσετε στο φίλτρο.

Δείτε επίσης

Καλέντουλα Grizo Prasino Bio βότανο 30gr calendula officinalis
€ 6,90
Χαμομήλι 30gr από Health Trade matricaria chamomilla
€ 2,90
Γκίνγκο (Ginkgo Biloba) βότανο Ginkgo Billoba
€ 2,90 € 4,90 € 34,30   € 27,30
Θυμάρι Οργανικό Tzekos 30gr Thymus Vulgaris
€ 3,90   € 3,90
Βασιλικός Bio Health Trade 30gr ocimum basilicum
€ 2,90   € 2,90
Επιστροφή στην κορυφή