Αχιλλέα Βιολογική 30gr Grizo Prasino

€ 6,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 4558
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 30 gr
Προέλευση Hellas
Ονομασία achillea millefolium
Εταιρεία Grizo Prasino
Barcode 5213009621021
Η Αχίλλεια είναι πολυετές αυτοφυές φυτό που συναντάται σε όλη την Ευρώπη την Ασία και τη βόρεια Αφρική. Το ύψος της μπορεί να φτάσει μέχρι τα 80 εκατοστά. Ανθίζει από τα τέλη της άνοιξης έως τις αρχές του φθινοπώρου. Η ονομασία της είναι Achillea millefolium. Οφείλει το όνομά της στον ήρωα Αχιλλέα.

Η Αχίλλεα, γνωστή από τους αρχαίους χρόνους, θεωρείται ένα αποτελεσματικό επουλωτικό. Σύμφωνα με τη Μυθολογία το βότανο δόθηκε στον Αχιλλέα από τον Κένταυρο Χείρων. Ο θρύλος λέει πως η Αχίλλεα φυτρώνει από την σκουριά που έπεσε στο χώμα από το δόρυ του Αχιλλέα για να θεραπεύει πολλούς συντρόφους του στον Τρωικό πόλεμο.
Η Αχίλλεα περιέχει πάρα πολλά δραστικά συστατικά. Πρόκειται για ένα ισχυρό βότανο και η κατανάλωση του πρέπει να γίνεται με "φειδώ" και για διαστήματα όχι μεγαλύτερα του ενός μήνα.

Οι φυτικές χρωστικές και τα αλκαλοειδή (αχιλλίνη) που περιέχει το φυτό έχουν την ιδιότητα να "ρίχνουν" την πίεση και για το λόγο αυτό, το βότανο προτείνεται σε περιπτώσεις υπέρτασης. Οι κουμαρίνες και το σαλικυλικό οξύ (συστατικό της ασπιρίνης) που περιέχει εμποδίζουν την δημιουργία θρόμβων στο αίμα και προάγουν την γενικότερη καλή κυκλοφορία μέσω της διεύρυνσης των περιφερειακών αρτηριών.

Παραδοσιακά θεωρείται ως ένα ισχυρό αιμοστατικό, καθώς υπάρχει η αντίληψη ότι βοηθά στην καταπολέμηση των αιμορραγιών κάθε είδους, τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά. Επιπλέον είναι ορεκτικό, τονωτικό, αντισπασμωδικό, διουρητικό, και ιδανικό για την αντιμετώπιση της γρίπης, των κρυολογημάτων και του πυρετού. Θεωρείται ότι βοηθάει στη ρύθμιση της περιόδου, στη δυσμηνόρροια και στους σπασμούς της μήτρας. Ανακουφίζει τους πόνους από ρευματισμούς και από αρθριτικά, καθώς και τις ανωμαλίες στην κυκλοφορία του αίματος, γι’ αυτό χρησιμοποιείται σε κιρσούς και φλεβίτιδες. Κάνει καλό στο λιπαρό δέρμα και το καθαρίζει σε βάθος, θεραπεύει πολλές δερματοπάθειες, ακμή, έρπη, φλεγμονές δέρματος, καλόγηρους, αλλεργίες, φαγούρα, λειχήνες. Θεραπεύει ραγάδες της θηλής του μαστού, ραγάδες των χεριών ανακουφίζει τον πόνο από τις αιμορροΐδες, εμποδίζει την τριχόπτωση, ενώ έχει και παυσίπονες ιδιότητες. Αν μασήσουμε τα φρέσκα φύλλα της Αχιλλέας σταματάνε τον πονόδοντο.


ΔΡΟΓΗ Ή Grizo & Prasino
"Ούτε άσπρο ούτε μαύρο. Grizo! Σαν αυτό που διαδέχεται το prasino στο χωράφι μας, σαν αυτό του συννεφιασμένου ουρανού, σαν το άλλο του θυμού και σαν εκείνο που μας θυμίζει ότι πάντα μπορούμε και καλύτερα". Με αυτό το μότο η εταιρεία Δρόγη αναγγέλλει την αλλαγή της επωνυμίας της σε Grizo & Prasino,, διαβεβαιώνοντας τους πιστούς της φίλους ότι οι αξίες και οι ιδέες από τις οποίες εφορμούνταν και τις οποίες πιστά υπηρετεί δεν θα αλλάξουν στο παραμικρό.
Η αποφύλλωση, η διαλογή, η αποξήρανση και η συσκευασία των βοτάνων γίνεται στον οικισμό Ιτέα, 5 χλδυτικά της Κομοτηνής, ενώ ένα χιλιόμετρο νοτιότερα βρίσκεται το χωράφι, μία αρδευόμενη έκταση σχεδόν 4 εκταρίων, όπου καλλιεργούνται και συλλέγονται τα βότανα της "Grizo & Prasino" συντείνει το γεγονός ότι δεν προσφέρονται τριμμένα, αλλά ολόκληρα, φύλλα, άνθη, ρίζες, χωρίς να χάνεται κανένα συστατικό τους στη διαδικασία της επεξεργασίας.

Κάθε βότανο που έχει ενταχθεί στην παραγωγή της " Grizo & Prasino έχει παραχθεί με ευλαβική τήρηση των κανόνων της βιολογικής καλλιέργειας και με ιδιαίτερη έμφαση στη διατήρηση όλων των συστατικών του.

Τροπος παρασκευης εγχυματος βοτανων "Grizo & Prasino"
Βράστε νερό. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να εξατμιστεί όσο ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα:

1 Γεμίστε με 1-2 γραμμάρια φύλλων ή ανθέων ένα από τα εμβαπτιζόμενα φίλτρα μιας χρήσης που περιέχονται στη συσκευασία.
2 Πιέστε στο εσωτερικό της χούφτα σας το φίλτρο έτσι ώστε να «σπάσετε» τα φύλλα ή τα άνθη.
3 Εισπνεύστε τη μυρωδιά του θρυμματισμένου βότανου…
4 Τοποθετήστε το φίλτρο στην κούπα και στερεώστε το
5 Προσθέστε το νερό στην κούπα ρίχνοντάς το πάνω στο βότανο
6 Σκεπάστε την κούπα για 3-5 λεπτά επιτρέποντας στις δραστικές ουσίες του βοτάνου να διαπεράσουν το νερό, και τη θερμοκρασία του νερού να φτάσει στο επιθυμητό σημείο
7 Βγάλτε το φακελάκι από την κούπα και απολαύστε ένα έγχυμα «δρόγη» με την ψυχή σας, ενεργοποιώντας όσφρηση και γεύση.
Τιp! Για μεγαλύτερες ποσότητες εγχύματος, χρησιμοποιείστε ένα μεγαλύτερο σκεύος και αυξήστε ανάλογα την ποσότητα του νερού και του βοτάνου που θα τοποθετήσετε στο φίλτρο.

Δείτε επίσης

Μάτε (Mate) 30gr Health Trade Ilex paraguariensis
€ 2,90
Απήγανος (Common Rue) 100gr ruta graveolens
€ 5,90
Κόκκινο Τριφύλλι (Red Clover) 100gr trifolium pretense
€ 5,90
Θυμάρι Οργανικό 50gr Grizo Prasino Thymus Vulgaris
€ 6,90   € 3,90
Επιστροφή στην κορυφή