Τσάι του βουνού Πίνδου Βιολογικό 50gr Green Karypidis

€ 2,00


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5223
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Προέλευση Hellas (Kozani)
Ονομασία Sideritis Raeseri
Βάρος 50 gr
Το τσάι του βουνού, επιστημονικό όνομα sideritis της βοτανικής οικογένειας των Χειλανθών (Lamiaceae), βότανο γνωστό από την αρχαιότητα για τις ευεργετικές του ιδιότητες και την ανυπολόγιστη θεραπευτική του αξία, είναι μία πολυετής πόα που μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 40εκ., η οποία ευδοκιμεί σε ηλιόλουστες περιοχές με μεγάλο υψόμετρο και πετρώδη εδάφη και περιλαμβάνει πληθώρα ειδών.

Στην λαϊκή θεραπευτική το τσάι του βουνού χρησιμοποιείται ως θερμαντικό, τονωτικό, διουρητικό, αποτοξινωτικό, αλλά και ως ισχυρή ασπίδα εναντίον των κρυολογημάτων. Σήμερα γνωρίζουμε ότι λόγω της πλούσιας περιεκτικότητάς του σε φλαβονοειδή, ουσίες, οι οποίες θωρακίζουν το κυκλοφορικό και το καρδιαγγειακό σύστημα, είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τα αιμοφόρα αγγεία της καρδιάς. Τέλος, σύμφωνα με τελευταίες έρευνες το τσάι του βουνού φαίνεται να έχει ευεργετική δράση στον σκελετό (κατά της οστεοπόρωσης), στο νευρικό σύστημα (μπορεί να προστατεύει έναντι της νόσου του Αλτσχάϊμερ), ενώ λόγω των αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων ενδείκνυται να βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου.

Το τσάι του βουνού, ποικιλία: Sideritis Raeseri της Bio Green Karypidis συλλέγεται στα πετρώδη εδάφη του όρους Σινιάτσικο (τοπική ονομασία Καγιάπασι) σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων. Είναι ιδιαίτερα γευστικό και εξαιρετικά αρωματικό και μπορεί να καταναλωθεί ζεστό ή κρύο, με κάποια γλυκαντική ουσία ή και σκέτο. Είναι ιδανικό για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, τα κρυολογήματα, τις φλεγμονές του αναπνευστικού, την καταπολέμηση της δυσπεψίας και των στομαχικών διαταραχών, ενώ είναι από τα ελάχιστα βότανα που δεν έχουν παρατηρηθεί παρενέργειες από υπερκατανάλωση.

Δείτε επίσης

Σμέουρο - Φραμπουάζ (Raspberry) 100gr rubus idaeus
€ 4,90
Νεπέτα (Catnip) 100gr nepeta cataria
€ 5,90
Φασκόμηλο (Sage) 1Kg Salvia fruticosa
€ 20,30
Χαμομήλι Βιολογικό 50gr Grizo Prasino matricaria chamomilla
€ 7,90
Αγάρ Αγάρ Σκονη (Agar Agar) 100gr Agarophyte Gelidium
€ 9,90
Επιστροφή στην κορυφή