Μελισσόχορτο Βιολογικό 20gr Tzekos

€ 3,90 € 2,00


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5328
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 15 gr
Προέλευση Hellas
Ονομασία melissa officinalis
Εταιρεία Tzekos
Barcode 5200127920044
Το μελισσόχορτο, επιστημονική ονομασία Melissa officinalis, γνωστό και ως μέλισσα ή βάλσαμο λεμονιού, είναι ένα πολυετές, θαμνώδες φυτό της οικογένειας Lamiaceae, ιθαγενές στη νότιο-κεντρική Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και την Κεντρική Ασία. Σήμερα είναι πλέον γνωστό σε όλο σχεδόν τον κόσμο, ενώ στη χώρα μας ευδοκιμεί στις βουνοπλαγιές αρκετών περιοχών. Τα μικρά λευκά άνθη του γεμάτα νέκταρ το καθιστούν αγαπημένο φυτό των μελισσών, από τις οποίες πήρε και το όνομα του. Στην εποχή του Μεσαίωνα λέγεται ότι οι αλχημιστές χρησιμοποιούσαν το φυτό για να φτιάχνουν ελιξίρια νεότητας. Το μελισσόχορτο έχει δροσερή οσμή λεμονιού και στη σύστασή του περιέχονται μεταξύ άλλων πτητικά έλαια, τα οποία είναι γνωστά για τις χαλαρωτικές τους ιδιότητες, πολυφαινόλες, τανίνες και φλαβονοειδή. Η ισχυρή του όμως δράση βασίζεται κυρίως σε σημαντικά αιθέρια έλαια, (κιτράλη κιτρονελλάλη, λιναλοόλη γερανιόλη), ουσίες με αξιοσημείωτη θεραπευτική αξία.

Το μελισσόχορτο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό σε προβλήματα αϋπνίας, έντονου στρες, και ευερεθιστότητας, ενώ χάρη στις καταπραϋντικές του ιδιότητες, μπορεί να βοηθήσει ακόμη και σε περιπτώσεις κατάθλιψης. Παράλληλα, τονώνει την καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα, προκαλώντας διαστολή των αγγείων, με αποτέλεσμα να μειώνεται η πίεση του αίματος. Ανάμεσα στις δράσεις του συγκαταλέγεται και η ανακούφιση από πεπτικές διαταραχές, ενώ πολύ σημαντική είναι και η συμβολή του στην καταπολέμηση των ιών. Επιπλέον, επειδή το μελισσόχορτο καθαρίζει το μυαλό, και ενισχύει τη μνήμη, θεωρείται βοηθητικό και σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ. Τέλος, χάρη στην ιδιότητά του να δρα κατά των πόνων στις νευρικές απολήξεις, το μελισσόχορτο συστήνεται σε ανθρώπους με πονοκεφάλους, ημικρανίες και άλλους πόνους (π.χ. πόνοι περιόδου, πονόδοντος, εντερικοί κολικοί). Τα φύλλα του τριμμένα στο δέρμα, δρουν ως φυσικό εντομοαπωθητικό.

Το Βιολογικό Μελισσόχορτο Tzekos Organic Herbs καλλιεργείται στα Πετράλωνα Χαλκιδικής με απόλυτα φυσικές και πιστοποιημένες βιολογικές μεθόδους. Για την ξεχωριστή του ποιότητα βραβεύτηκε στον διαγωνισμό Great Taste Awards 2015!

Δείτε επίσης

Κυνόροδο Καρπός (Rosehip) 100gr Rosa canina
€ 4,90
Βαλεριάνα (Valerian) 100gr valeriana officinalis
€ 3,90
Λεβάντα (Lavender) 100gr Lavandula angustifolia
€ 3,50
Μέντα Βιολογική 15gr Grizo Prasino Mentha Piperita
€ 7,00
Μελισσόχορτο (Balm Lemon) 100gr melissa officinalis
€ 4,90
Επιστροφή στην κορυφή