Χαμομήλι Βιολογικό 50gr Grizo Prasino

€ 7,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5329
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Προέλευση Hellas
Ονομασία matricaria chamomilla
Barcode 5213009620864
Βάρος 50 gr
Εταιρεία Grizo Prasino
Κίτρινο στη μέση με άσπρα πέταλα στην απόληξη του λεπτοκαμωμένου, μακριού πράσινου μίσχου του, τo χαμομήλι, είναι ετήσια πόα, της οικογένειας Αστεροειδών, ύψους 20 έως 60εκ, το οποίο φύεται άγριο στα εδάφη της Ευρώπης, της βόρειας Αφρικής και ορισμένων χωρών της Ασίας, την περίοδο της άνοιξης, και διαθέτει πάμπολλες θεραπευτικές ιδιότητες, που «κρύβονται» στα λευκοκίτρινα άνθη του.

Το βιολογικό χαμομήλι Δρόγη με ολόκληρα άνθη είναι ένα εξαιρετικό προϊόν με σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Το αφέψημά του διαυγές και χρυσίζον με αληθινή γεύση χαμομηλιού, φυσική ελαφριά γλυκύτητα και πλούσια επίγευση, είναι ωφέλιμο για το πεπτικό/γαστρεντερικό σύστημα, καθώς ανακουφίζει από τη δυσπεψία, την ανορεξία, τη δυσκοιλιότητα, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, τη διάρροια, τις νεφρικές και ηπατικές δυσλειτουργίες και τις χολολιθιάσεις, αλλά και τους κολικούς των νεογέννητων βρεφών. Επίσης, είναι γνωστό για τις φυσικές αγχολυτικές και καταπραϋντικές του ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στη χαλάρωση των νεύρων και της έντασης, καθώς και στην καταπολέμηση της αϋπνίας.

Σε περιπτώσεις γυναικολογικών προβλημάτων, όπως η δυσμηνόρροια, το χαμομήλι μπορεί να καταπραΰνει τον πόνο, ενώ σε περιπτώσεις κολπίτιδας, οι πλύσεις με χαμομήλι ανακουφίζουν από την ενόχληση. Παράλληλα, ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου διαπίστωσαν ότι το χαμομήλι έχει και μυοχαλαρωτική δράση. Επιπλέον, ως έγχυμα είναι ωφέλιμο για πλύσεις σε στοματικές φλεγμονές, (άφθες, ουλίτιδα), φλεγμονές των ματιών (επιπεφυκίτιδα), αλλά και του δέρματος (εκζέματα), ενώ η προσθήκη 200-400 ml στραγγισμένου εγχύματος στο νερό που πλένουμε το μωρό το βράδυ, βελτιώνει τον ύπνο του Τέλος, το έγχυμα χαμομηλιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τον καθαρισμό πληγών, προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή μόλυνση, αλλά και για την επίσπευση της επούλωσής τους (εξωτερική χρήση).

Δείτε επίσης

Ύσσωπος (Hyssop) 1Kg Hyssopus officinalis
€ 27,30
Παλμέτο - Σερενόα Καρποί (Saw Palmento) 1Kg serenoa repens
€ 104,30
Ίνουλα - Ελένιο (Elecampane) 100gr inula helenium
€ 4,90
Ρόδο Ιεριχούς (Jericho Rose) 1Τεμάχιο Anastatica hierochuntica
€ 8,90
Θυμάρι Οργανικό 50gr Grizo Prasino Thymus Vulgaris
€ 6,90   € 3,90
Επιστροφή στην κορυφή